utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Rim: Najava finala

U finalu mastersa u Rimu sastaće se Španac Rafael Nadal i Nemac Aleksander Zverev.

Nakon poraza u Madridu svi su vidno iščekivali da vide kakva će biti reakcija Nadala na poraz od Tima. Kao i obično, njega to nije mnogo potreslo i ovde je odigrao vrlo dobar turnir. Juče je pobedio Đokovića i bez obzira što je Đoković još uvek daleko od najbolje forme, ta pobeda Nadalu mnogo znači i to će se danas videti. Ostale pobede su bile manje više rutinske bez obzira što je izugbio set od Fabia Fonjinija.

Sa druge strene je maestralni Zverev koji je stigao do trećeg uzastopnog finala. Iako igra dobro, treba istaći da je maksimalno iskoristio to što Federer ne igra sezonu šljake. Ne igranje Federera mu je donelo poziciju drugog nosioca i samim tim nešto lakši žreb u Madridu i ovde u Rimu.
Ovde je redom pobeđivao Beretinija, Edmunda, Gofana i Čilića. Osim Gofana kojeg je pobedio posle velike borbe, ostali igrači se mnogo bolje snalaze na bržim podlogama. No, niko ništa Zverevu ne oduzima od tih pobeda i titula, igra sjajno u poslednje vreme i svaka mu čast na tome.

Danas ga čeka najteži mogući zadatak i mišljenja smo da ga neće uspešno proći iz nekoliko razloga, a razlozi su:

1) Umor će sigurno uticati na današnje izdanje Zvereva. Zaista, nije bilo pauze ni dana za Zverava između ovih turnira koje je igrao. Imao je jako težak meč i protiv Gofana i protiv Čilića, a svi mečevi su igrani u kasnim satima. Ovo sigurno utiče na oporavak igrača. Da bi dobili Nadala na šljaci morate biti perfektno fizički spremni, a ni to vam neće garantovati pobedu. Juče je Đoković igrao egal set sa Nadalom, ali kada je nestalo snage nestao je i Đokovićev tenis i nešto slično bi moglo danas da se desi i Zverevu.

2) Ovi uslovi u Rimu  neće biti na strani Zvereva protiv Nadala bez obzira što igra drugo finale u nizu. Servis ovde neće raditi gotovo nikakav posao, a Zverev mnogo zavisi od prvog servisa. Nadal čeka servis nekoliko metara iza osnovne linije i gotovo svaku lopticu vraća u teren. Na taj način tera protivnike na greške i to utiče na igrače.

3) Nadal je jedini igrač iz samo vrha kojeg Zverev još uvek nije pobedio. Zverev je dobio Federera na travi, dobio je Novaka prošle godine u Rimu, ali Nadala nije. Na betonu je bio blizu na Australijan openu, ali na šljaci je izgledao kao amater te mu je Nadal u pet odigranih setova na šljaci dao svega 11 gemova.

Mnogo je parametara koji idu na stranu Nadala i zaista Zverev bi morao da odigrao savršen meč da bi dobio Nadala. Mi smo skeptični po tom pitanju, a i bez obzira na ishod Zverev može biti prezadovoljan prikazanim igrama u prethodne 3-4 nedelje. Nadal na šljaci je u ovom trenutku preveliki zalogaj čak i za njega i mi očekujemo laganu pobedu Nadala.

Predlog: Pobeda Nadala 2-0 1,53

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje