četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Milan ponovo moćan!?

Milan je od starta krenuo silovito sa velikim ulaganjima pošto su ambiciozni Kineski vlasnici odlučili da naprave ozbiljan tim za narednu sezonu s jasnim ciljem da ga vrate u Ligu šampiona zbog čega je uveliko potrošeno više od 130 miliona funti u dovođenje novih igrača.

Milan je ovog leta bio izuzetno aktivan na fudbalskoj pijaci i do sada je doveo više od pola tima. Kupio je do sada čak osmoricu igrača i to: Leonarda Bonučija iz Juventusa (35,2 miliona funti), Andrea Silvu (33,5) iz Porta, Hakana Čalhanoglua (22) iz Bajer Leverkuzena, Andreu Kontija (21,1) i Franka Kesija (slobodan igrač) iz Atalante, Matea Musakija (15) iz Viljareala, Lukasa Bilju (14,9) iz Lacija i Rikarda Rodrigesa (13,2) iz Volfsburga, koji će uz postojeće: Alesia Romanjolija, Đanluiđija Donarume, Đakoma Bonaventure, Karlosa Bake,Susa, Andree Bertolaćija, Matea De Šilja, Đanluke Lapadule, Injacia Abatea i ostalih, u novoj sezoni 2017/18, imati zaista šta da prikažu.
„Rosonere“su, za sada, napustili: Juraj Kučka (Trabzonspor), Dijego Lopez (Espanjol), Mateo Pesina i Luka Vido (Atalanta), Andrea Bertolaci (Đenova) i Alesandro Plicari (Ternana). Keisuke Honda, Amet Lo, Namdi Odumani su slobodni u potrazi za novom sredinom, dok su pozajmice istekle Đeraru Delofeu, Mariju Pašaliću, Lukasu Okamposu i Matiju Fernandezu.
Izvršni direktor kluba Marko Fasone je istakao da je izuzetno zadovoljan prelaznim rokom i da je veoma važno što im se priključuju fudbaleri koji su redovno igrali Ligu šampiona, uz akcenat da su u klubu sada uveliko fokusirani na dovođenju novog centarfora, da novca ima, te da ostaje još prostora za nekoliko kvalitetnih fudbalera pošto su ambicije jasne i vezane za povratak u domaći i strani vrh.
Trener Milana Vičenco Montela je po završetku minule sezone produžio ugovor sa „rosonerima“ do 30. juna 2019. godine i od njega se traži da što brže uklopi pojačanja i napravi tim koji će pobeđivati i donositi rezultate.
Veoma sam uzbuđen zbog ovog projekta. Imamo velike ambicije, želimo da pokušamo da se što pre vratimo u Ligu šampiona„, rekao je Montela za klupsku televiziju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje