subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal protiv Nišikorija za jedanaestu titulu u Kneževini

Španski teniser Rafael Nadal za trofej u Monte Karlu boriće se protiv Japanca Keija Nišikorija.

Španac je u prvom polufinalnom meču pobedio Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:1. U ovom meču još jednom se pokazala sva nemoć koju Dimitrov ispoljava kada se sastane sa najjačim igračima sveta. Bio je u egalu u većini delog prvog seta, ali tragičan gubitak prvog seta je doveo do toga da se njegova igra potpuno raspadne.
Nadal je u drugom setu sa dva lagana brejka stavio Dimitrova do znanja da nekog preokreta neće biti, te se Dimitrov morao pomiriti sa porazom.

Sa druge strane Nišikori je u drugom polufinalnom meču slavio protiv Nemca Aleksandra Zvereva rezultatom 2:1, po setovima 3:6 6:3 6:4. Bez obzira što je Zverev dosta mlađi od Nišikorija izgleda da se Japanac više odmorio za ovaj meč. Obojica su juče odigrali maratonske mečeve koji su im oduzeli mnogo energije. Očigledno je bilo da je Nišikori bolje fizički pripremljen, i da Nemac ima snage samo za jedan set. Sve je to Japanac znalački iskoristio i može se reći zasluženo pobedio.

Rafael Nadal i Kei Nišikori do sada su odigrali jedanaest mečeva, a Španac vodi sa 9:2. Finale je na rasporedu u nedelju od 14:30.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje