četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava ATP turnira u Ženevi

Drugi turnir na kojem će igrati muškarci ove nedelje održava se u Ženevi. Ovo će biti četvrto izdanje ovog turnira, i mora se reći da iz godine u godinu okuplja sve bolje i bolje igrače.

Uslovi su dosta brzi, jer se igra u Švajcarskoj koja je poznata po Alpima. Vazduh je nešto razređeniji što znači da loptica brže putuje kroz vazduh. Ovo teniskim laicima verovatno ne znači ništa, ali profesionalni teniseri osete razliku u to nema sumnje.

Najzvučnija imena koja će igrati u Ženevi su:

Stan Wawrinka, Sem Kveri, Fabio Fonjini, David Ferer, Frensis Tiafoe, Stiv Džonson, Ivo Karlović i još mnogi.

Titulu brani Wawrinka koji je prošle sezone pobedio Mišu Zvereva posle velike borbe.

Pored Wawrinke koji brani veliki broj poena skrećemo pažnju na dvojicu Amerikanaca Stiva Džonsona i Sema Kverija koji su prethodne sezone igrali četvrtfinale. Sam njihov plasman u završnicu turnira pokazuje koliko im uslovi u Ženevi odgovaraju, tako da treba obratiti pažnju na igrače koji imaju dobar servis.

Igrač koji igra dobro na ovom turniru od njegovog nastajanja jeste Wawrinka. On je prethodne dve godine dizao pobednički pehar, a godinu pre je igrao četvrtfinale. Veliko je pitanje da li on može da ponovi ove uspehe i odbrani titulu. Mi smo skeptični po tom pitanju, jer nije realno da podigne formu na visok nivo za ovako malo vremena posle duge pauze. No, nema sumnje da će ići do samog kraja bez obzira što se sledeće nedelje igra Roland Garos, jer njemu su u ovom trenutku potrebni mečevi i mečevi kako bi povratio prepoznatiljivu formu.

Što se klađenja tiče turniri koji se igraju ove nedelje su nezahvalni za klađenje, ali olakšavajuća okolnost je što se kvalifikacije za Roland Garos igraju u toku ove nedelje pa se tačno zna ko igra kvalifikacije, a ko ne. Ovo će dosta olakšati pri odabiru parova za klađenje, ali preporuka je da se igra umereno i čuva novac za Roland Garos gde će svi davati sve od sebe.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje