petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

NHL: Filmsko buđenje Filadelfije!

Koliko je američka hokejaška liga nepredvidiva dovoljno govori podatak da je Filadelfija Flajers skoro čitav novembar posrtala, a potom je u decembru zaigrala najbolji hokej u ligi i sada su došli nadomak plej-ofa!

A kako je samo ta osma pozicija na Istoku bila daleko do pre samo nekoliko dana!

Hokejaši Filadelfije su vezali čak 10 poraza u periodu od 12. novembra do 2. decembra, činilo se da je klub totalno pogubio konce, navijači su polako okretali leđa, ali onda je usledio filmski veleobrt što je samo potvrdilo koliko sport, ustvari, može biti lep i nepredvidiv!

Nakon serije od 10 poraza upisali su čak 7 pobeda iz osam mečeva i od ekipe koja se sa Bafalom borila za fenjer, došli su rame uz rame Pitsburg Pingvinima i osmoj poziciji.

Trener Flajersa Dejv Hekstol priča o momentumu ekipe i objašnjava tu razliku u periodu od pre tri nedelje i sada.

Kada uhvatite taj trenutak, sve je lakše. Napadi teku bolje, dobro se branimo i grabimo samo napred. To je toliko mala razlika u odnosu na period od pre 3 nedelje, ali je ona presudna u ovoj igri„.

Filadelfija je, inače, jedina ekipa koja nije uspela da se kvalifikuje u plej-of u sezoni kada su vezali 10 pobeda. Ukoliko ove sezone izbore plasman u Top 8 Istoka, oni će tako postati prva ekipa koja je to učinila sa 10 poraza u nizu!

Naredni meč Filadelfija ima za protivnika najslabiju ekipu Istoka, doduše gostovaće Bafalu od 1 čas posle ponoći (petak na subotu) i realno je da nastave sa dobrim rezultatima dok su u ovakvoj formi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje