četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 10. kola (petak)


18:30 Arsenal Tula – Dinamo Moskva

Danas od 18 časova i 30 minuta na stadionu “Arsenal“ u Tuli odigraće se uvodna utakmica 10. kola ruskog prvenstva gde će Dinamo iz Moskve gostovati ekipi tulskog Arsenala.

Arsenal je u prošloj utakmici protiv Rostova (2:2) donekle nagovestio da može biti dosta konkurentan ekipama ruske Premijer Lige do kraja sezone, iako na igri, pre svega pasovima u defanzivnoj liniji i završnicama pred golom protivnika, treba još da se poradi, za sada ekipa iz Tule može da eventualno sakupljanjem minimalnog broja bodova iz svake utakmice dođe do zadovoljavajućeg plasmana bar do kraja jesenjeg dela sezone. Za sada se nalaze na 13. poziciji, koja je na vrhu zone za baraž, imaju 8 bodova iz 9 utakmica, a ostvarili su 2 pobede, 2 remija i 5 poraza, a treba istaći da imaju bolji napad od svih ekipa na tom dnu tabele sa 9 postignutih pogodaka, ali ujedno i drugu najgoru odbranu, posle Anžija, sa 13 primljenih. Sve u svemu, upravo gol razlika potvrđuje probleme koje smo gore naveli, te velika je verovatnoća da će Božović svoju formaciju 4-3-2-1 promeniti u 5-4-1 ili pak 5-3-1-1, prvenstveno zbog nestabilnije defanzivne linije kada su u igri 2 štopera, ali i izostanka jednog od najvažnijih igrača ofanzivnog veziste Sergeja Tkačeva (7n/2g/2a) koji je suspendovan. U samom špicu napada po našem mišljenju i ovog puta trebao bi da bude talentovani Luka Đorđević. Na večerašnjoj utakmici crnogorski stručnjak na raspolaganju pored Sergeja Tkačeva neće imati ni duže odsutnog štopera Giju Grigalavu (2n/0g/0a).

Dinamo se, kao što je to slučaj i kod Arsenala, još uvek nije uspeo konsolidovati nakon plasmana (povratka) u Premijer Ligu, a sada, nakon 9 odigranih utakmica, imaju svega 9 sakupljenih bodova i dosta loš učinak od 2 pobede, 3 remija i 4 poraza uz 9 postignutih i 10 primljenih golova. Moskovljani iz utakmice u utakmice deluju sve čvršće i čvršće što im za sada dozvoljava samo to da ne prežive bruku sa mnogo primljenih golova, dok je sa druge strane i odlazak Alekseja Ionova u Rostov dodatno pogoršao stvari u ofanzivnom delu ekipe, te će sada praktično samo Pančenko, koji je primarno ofanzivni vezni igrač, voditi sam vrh “plavo-belih“. To naravno ne može mnogo dobrog da donese, jer je upravo Kiril Pančenko najviše lopti dobijao upravo od Ionova. Svakako da nam tako nešto ne može doneti ofanzivnu igru ekipe sa “Arene Himki“, pitanje je da li će uopšte i igrati na pobedu ili će čuvati remi, s’ obzirom da se njihov današnji rival veoma polako počinje podizati sa dna te bi srljanje moglo da im se obije o glavu zbog brzih igrača “Tobdžija“. Zbog toga očekujemo i da Jurij Kalitvincev napravi neke izmene u timu, možda pre svega i da pojačanja broj igrača ispred golmana s’ obzirom da defanzivni vezista Samba Sou (8n/0g/1a) propušta ovu utakmicu zbog suspenzije, a reč je o igraču koji veoma mnogo pomaže i ofanzivnim i defanzivnim igračima.

Naravno, po svemu gore napisanom ne možemo da očekujemo ništa drugo nego još jednu neefikasnu i monotonu utakmice gde će glavni cilj obe ekipe biti da ostanu neporažene. Mišljenja smo da će oba trenera zbog bitnih izostanaka povećati broj defanzivnih igrača, a postaviti najverovatnije samo jednog špica koji bi trebao da bude “dželat“ tokom kontra-napada. Sudeći po formi timova, a naravno i po kadrovskom stanju verujemo da su šanse za goleadu minimalne.

Naša prognoza rezultata – 0:0 ili 1:0

0-2 @1,50 (2 ili manje golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje