petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 3. kola (nedelja)

Tokom subote, nedelje i ponedeljka odigrano je, odnosno odigraće se svih 8 utakmica ruske fudbalske Premijer Lige, a mi smo Vam za svaku od tih 8 utakmica spremili kratku najavu i našu prognozu.

Tokom jučerašnjeg dana predstavili smo vam najave za prve 4 utakmice, a naš učinak bio je 4 od 4 pogođenih predloga, uz 1 pogođen tačan rezultat meča. Nadamo se da i da će ova najava, koja obuhvata 3 utakmice koje će se odigrati danas, biti isto toliko uspešna.


14:00 Amkar Perm – Rostov

Prva današnja utakmica odigraće se između ekipa Amkara i Rostova, ekipe koje su važile za jedne od najneefikasnijih tokom prošle sezone. Amkar je tu neefikasnost zadržao i ove sezone, te su nakon 2 kola primili 2, ali ujedno nisu postigli niti 1 gol, te su trenutno bez bodova. Nakon poraza od Ahmata u prvom, odnosno, Anžija u drugom kolu i to identičnim rezultatima 1:0 Amkar mora pod hitno da grabi ka bodovima, s’ obzirom da se nalaze tek na 14. poziciji, a da je njihov cilj zauzimanje od 6. do 9. mesta na tabeli. Nema šta mnogo da se kaže za ovu ekipu, a svakako da trener mora još više da radi sa igračima, jer iz sezone u sezonu sve ostale ekipe dovode sve skuplja i kvalitetnija pojačanja sa “zapada“, a igra Amkara koja se zasniva na spuštanju ritma svakako da sada ne može mnogo doneti. Rostov je očekivano upao u tu kritičnu grupaciju, te se zbog remija sa Uralom i poraza od Ahmata trenutno nalaze na 12. poziciji, sa istim brojem bodova kao i moskovski Dinamo koji je u crvenoj zoni. Nakon odlaska ponajboljih igrača Rostov je praktično ostao bez svoje prepoznatljive igre i sigurno je da je sada potrebno vreme da se smisli nešto novo što može odgovarati novom sastavu. Za sada stvari stoje loše i već postaje evidentno da će se Rostov boriti za opstanak. Sve u svemu obe ekipe su u problemima, trenutne formacije i taktike jednostavno ne odgovaraju igračima i mislimo da u takvoj sitaciji ne možemo da očekujemo mnogo golova. Amkar je svakako poznat kao ekipa koja umrtvljuje utakmicu, dok jedna čvrsta ekipa Rostova više ne može da računa na neke od najboljih napadača u ligi iz prošle sezone.

Naša prognoza rezultata – 0:0

0-2 @1,40 (2 ili manje golova na utakmici)


16:30 Lokomotiva Moskva – Anži Mahačkala

Lokomotiva je ove sezone odlučna u nameri da postane šampion ruske Premijer Lige posle čak 13 godina bez trofeja u svojim vitrinama, a sudeći po trenutnom stanju popularni “Lokosi“ slove za jednog od najvećih konkurenata za tako nešto. Nakon 2 odigrana kola Moskovljani imaju stopostotan učinak sa 2 pobede 6 bodova, isto kao i sve ostale ekipe od 1. do 5. pozicije, s’ obzirom da su na uvodu slavili nad tulskim Arsenalom, a u drugom kolu nad gradskim rivalom CSKA sa ubedljivih 1:3. Svakakao da nakon te pobede Sjomin neće odustati od borbe za lidersku poziciju, ali videćemo kako će se stvari dalje razvijati. Sigurno je da igrači Lokomotive moraju da poboljšaju preciznost, jer im je to pre svega kod dodavanja predstavljalo ogromne probleme i protiv Arsenala, koji je čak mogao da pobedi, kao i protiv CSKA. Anži je nakon burne prošle sezone u ovu ušao sa željom da izbori opstanak i to u zoni od 7. do 10. pozicije čime ne bi morali da do poslednjeg kola strepe za svoj premijerligaški status. Nakon 2 kola ide im zaista dobro, imaju 3 boda iz 2 utakmice, a uspeli su da slave nad Amkarom, dok su na uvodu poraženi od CSKA. Sve u svemu, obe ekipe se trenutno nalaze na planiranim pozicijama, ali do kraja sezone ima mnogo i svašta još može da se promeni. Lokomotiva ima kvaliteta za naslov prvaka ili vice-prvaka, ali kao što smo rekli najvećim delom na sredini terena igrači prave greške u dodavanju i time se veliki broj prilika za akciju ne iskoristi kako bi trebalo. Sa druge strane, Anži nema nekih ozbiljnijih problema u odnosu na prošlu sezonu, nastavili su da igraju potpuno isto (ne baš najbolje).

Naša prognoza rezultata – 2:0

1 @1,60 (pobeda domaćina)


19:00 Tosno – Zenit Sankt Peterburg

Poslednja današnja utakmica odigaće se između Tosna i Zenita i ujedno predstavlja jedan od derbija 3. kola, takozvani “severni derbi Rusije“. Tosno je nakon perfektne sezone u Fudbalskoj Nacionalnoj Ligi uspeo da se domogne direktnog plasmana u Premijer Ligu, a već od samog početa nove sezone primeti se da im premijerligaški tempo ni malo ne odgovara. Jednostavno malo igrača Tosna ima prevelikog iskustva igranja u Premijer Ligi, a čak ni tokom letnjih priprema nisu imali niti jedan duel sa nekom premijerligaškom ekipom. Svakako da sada Tosno koristi jedno od svojih najjačih oružja, odbranu, ne bi li barem uzimanjem bodova preko remija došao do sigurne zone, ali kako stvari stoje neće imati ni sreće ni snage za tako nešto. Zenit pak sa druge strane prerasta u pravu šampionsku ekipu, a ako do kraja sezone ne bude ogromnih iznenađenja svakako je sigurno da će se “plavo-beli“ ponovo boriti za vrh tabele. Milionska pojačanja koja su došla ovog leta počinju da pokazuju kvalitet i da dokazuju svoju visoku cenu, a pre svega ovo se odnosi na Lea Paredesa koji je postao ključni igrač na sredini terena, kao i Sebastijan Driusi koji je svojim prelepim pogotcima u poslednjim minutima već na nekoliko utakmica doneo pobedu Zenitu. Nakon trijumfa protiv SKA Habarovska i Rubina u domaćem šampionatu, Zenit je uspeoda slavi i nad izraelskom Bnei Jehudom u 3. kolu kvalifikacija Lige Evrope, a s’ obzirom da je rezultat bio 0:2 pitanje prolaska praktično je već rešeno. U ovom trenutku Zenit svakako ima više kvaliteta od Tosna, a naše mišljenje je da će Tosno svoju defanzivnu liniju ojačati najviše od početka sezone. Pobeda gostiju ne bi trebala svakako da se dovodi u pitanje, ali ako ste pratili poslednje utakmice Zenita jako su male šanse da pored tako dobre odbrane domaćina oni postignu više od 3 gola.

Naša prognoza rezultat – 0:2

2&0-3 @1,80 (pobeda gostiju i 3 ili manje golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje