četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 8. kola (petak)

Na red je došlo već 8. kolo ruskog prvenstva iliti popularne Premijer Lige, a već danas od 19 časova odigraće se utakmica koja će praktično otvoriti to kolo. Odmah u subotu i nedelju odigraće se i preostalih 7 utakmica, a kao što smo to uradili za utakmice prethodnih i prvu utakmicu ovog kola i tada ćete moći da očekujete najave i prognoze susreta.


19:00 Anži Mahačkala – Ufa

Dakle, utakmica koja će otvoriti ovo kolo odigraće se večeras od 19 časova na stadionu “Anži Arena“ u Kaspijsku gde će ekipa Ufe gostovati Anžiju iz Mahačkale.

Anži ni pod komandom novog glavnog trenera nije započeo sa boljom igrom, a odmah na debitantskom nastupu iskusnog beloruskog stratega Vadima Skriščenka ekipa iz Mahačkale doživela je najveći poraz u svojoj istoriji, s’ obzirom da je Rubin iz Kazanja uspeo da postigne čak 6 golova i da pritom ne primi ni 1. Sada se Anži nalazi na predposlednjoj, 15. poziciji, a nakon 7 kola imaju samo 3 boda zahvaljujući 1 pobedi i čak 6 poraza, gde pritom imaju najgoru odbranu sa 16 primljenih golova. Dosta je burno u taboru Anžija ovih dana, s’ obzirom da se pored velikog broja dolazaka, ulaganja u ekipu i temeljnog spremanja igra “Orlova“ sastoji samo od korišćenja grešaka protivnika što im je ove sezone dopustilo da postignu samo 3 gola. Svakako da nešto pod hitno mora da se menja, jer sa onako neukomponovanom igrom sa utakmice protiv Rubine (gde su imali posed lopte 31% i samo 2 šuta ka golu) može da im donese ubedljiv poraz čak i od Ufe koja ne važi za ultra-ofanzivnu ekipu. Na današnjoj utakmici trener Skripčenko neće moći da računa na štopera Igora Udaljija i defanzivnog vezistu Igora Čajkovskog, koji tokom ove sezone nisu ostvarili niti jedan nastup, a svakako da će veći problem predstavljati eventualni izostanak desnog beka Olega Dančenka (6n/0g/0a) koji je pod upitnikom zbog povrede.

Ufa je praktično izgubila svu stabilnost i sigurnost u igri koju su imali tokom prošle i početkom tekuće sezone, pa u poslednjih 5 utakmica imaju samo 1 pobedu i 1 poraz, ali čak 3 remija, gde su 2 puta gubili vođstvo. Ufa se sada sa ukupnim učinkom od 2 pobede, 4 remija i 1 poraza nalazi čak na 7. poziciji sa 10 bodova, što jeste odličan plasman s’ obzirom da imaju 2 (odnosno 3) boda manje od prve dve ekipe u zoni za evropska takmičenja. Može se reći da je umor dosta učinio tokom poslednjih kola gde smo imali priliku da vidimo jako težak preokret u poslednjim minutima nad Ahmatom (3:2) kao i ubedljiv poraz od Rostova (1:4), gde zabrinjava činjenica da su primili 4 gola od ekipe sa najgorim napadom u gornjem delu tabele. Sve bi to sada trebalo da se počne vraćati u normalu, verovatno već tokom večerašnje utakmice, jer Anži u ovom trenutku, kada prolazi kroz veliku tranziciju, ne može da predstavlja višestruku pretnju po gol neverovatnog golmana Aleksandra Beljonova. Na današnjoj utakmici Sergej Semak na raspolaganju neće imati levog beka Viktora Patraška, koji se ove sezone nije pojavio na terenu, dok je pak pod upitnikom centralni vezista Ondrej Vanek (3n/2g/0a), koji deli mesto prvog strelca ekipe sa Susujevim.

Anži trenutno ima mnogo problema i zaista je teško da već na ovoj utakmici zaigraju na visokom nivou. Na glavnom treneru Skripčenku stoji ogroman pritisak, ali upravo takav pritisak imao je u Krilima Sovjetovim pa je nakon toga sa pozicije odakle je mogao spasiti ekipu uspeo da je odvede u direktnu relegaciju. Ufa naravno ne bi trebala da se plaši ove ekipe iako njihove stabilnosti nema u tolikom nivou kao sa početka sezone sigurno da oni i dalje važe za dosta kvalitetnu ekipu, možda jednu od najkvalitetnijih “malih“ ekipa Rusije i sada bi po svim faktorima trebali da dođu bar do jednog boda. Pored svega toga možda dodatnu motivaciju može da im predstavlja činjenica da su se sa Anžijem sastali ukupno 5 puta, a da su tokom tog perioda zabeležili čak 4 pobede i 1 remi.

Naša prognoza rezultata – 0:2

X2 1,45 (remi ili pobeda gostiju)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje