petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 9. kola (subota)


13:00 Tosno – Anži Mahačkala

Prva današanja utakmica odigraće se na stadionu “Petrovskom“ u Sankt Peterburgu gde će ekipa Tosna iz istoimenog mesta dočekati ekipu mahačkalskog Anžija.

Tosno je sa 2 pobede i 1 remijem u poslednjih 5 utakmica uspeo da se izdigne sa na tabele, čime je motivacija igrača znatno porasla i kako prenose ruski mediji bliski klubu, u taboru “zeleno-belih“ vlada odlična atmosfera koja u nastavku sezone može samo da poboljša igru, ali to tek treba da se vidi. No, Tosno se trenutno nalazi na 12. poziciji, nakon 8 kola na svom kontu imaju 7 bodova, a od starta sezone zabeležili su te 2 pobede i 1 remi, kao i čak 5 poraza, gde su pritom ekipa koja ima najbolji odnos postignutih i primljenih golova u samom dnu tabele. Iako su sezonu započeli dosta loše i svima do znanja stavili da će verovatno iste sezone uslediti povratak u FNL, svojom dosta kvalitetnom igrom nakon 3. ili 4. kola uspeli su sve to donekle da demantuju te da pokažu i da se na njih obavezno mora računati s’ obzirom da su 5. utakmici nesrećno pretrpeli poraz od CSKA.

Anži je dolaskom novog glavnog trenera promenio dosta toga u svojoj igri, a to se naravno primeti i po rezultatima iz prve dve utakmice gde su nakon najvećeg poraza u svojoj istoriji, od Rubina (6:0), zabeležili i pobedu nad ekipom Ufe gde iako praktično nije postojao sistem igre nekako su uspeli da dođu do pobede, a naravno treba istaći da su imali još nekoliko opasnih šansi. Sve u svemu, “Orlovi“ su još uvek usidreni u crvenoj zoni, ovog puta na 14. poziciji sa 6 bodova iz 8 utakmica, jer su uspeli da ostvare učinak od samo 2 pobede, kao i neverovatnih 6 poraza. Najviše zbog tog poraza od Rubina, Anži sada ima najgoru odbranu u ligi sa ukupno 16 primljenih golova, a za sve to vreme postigli su samo 4. Sve u svemu, tek po statistici se može i dokazati da je Anži katastrofalan ove sezone, što zbog ogromnih promena u igračkom kadru tokom poslednja 2 prelazna roka, tako i zbog nedovođenja trenera koji iole poznaje fudbal u ovom delu Rusije.

Tosno bi ovakvu priliku jednostavno morao da iskoristi, s’ obzirom da će trener Anžija, koji je poznat po tome, verovatno i dalje pokušavati da izbalansira tim i da ponovo promeni taktiku ili možda i formaciju. Za ekipu Tosna koja u svojim redovima ima nekoliko iskusnih igrača to ne bi trebalo da predstavlja neki mega-problem, jer će pre svega igrati na svom terenu gde od početka sezone pokazuju kvalitetna izdanja, kao na primer protiv Zenita (0:1) ili CSKA (1:2).

Naša prognoza rezultata – 1:0

1X&0-3 @1,50 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)


15:30 Rostov – Arsenal Tula

Od 15 časova i 30 minuta na stadionu “Olimp-2“ u Rostovu na Donu sastaće se stari znanci, ekipa Rostova iz istoimenog grada i Arsenal iz Tule.

Rostov je van svih očekivanja uspeo da se probije sa donjeg dela na vrh tabele, vezajući pritom 6 utakmica bez poraza, gde su primili samo 2 gola i postigli 7. Sigurno da protiv Arsenala i to na svom terenu neće kalkulisati, kao što to svi očekuju ovog puta, jer sa samo 1 bodom manje od CSKA imaju priliku da se popnu u zonu koja na kraju sezone vodi u LŠ. Dakle, trenutno se nalaze na 4. poziciji sa 15 bodova iz 8 utakmica, a iza sebe imaju 4 pobede, 3 remija i 1 poraz, te niz od 6 susreta gde su uzeli bar 1 bod. Možda i najvažnija činjenica je to što Rostov nakon 8 utakmica sa ekipom Zenita deli titulu ekipe sa najboljom odbranom u ligi sa samo 3 primljena gola, a takođe imaju i najlošiju odbranu u gornjoj polovini tabele. Sve u svemu, defanzivni i veoma pažljivi stil igre Rostova za sada donosi bodove, a sigurno da bi sve to moglo da se iskoristi kod Arsenala koji ume da pravi dosta grešaka na sredini terena.

Arsenal se još uvek nalazi na dnu tabele, tačnije na 13. poziciji gde imaju 7 bodova iz 8 utakmica i katastrofalan učinak od 2 pobede, 1 remija i čak 5 poraza. Kao jedna od ekipa koje su tokom ovog leta promenile veliki broj igrača sasvim je očekivano to što još uvek izgledaju manje-više neukomponovano, ali s’ obzirom da su nekako dogurali čak do 9. kola takvih opravdanja više ne sme da bude i naravno da sada, kada druge prilike nema, treba da očekujemo ofanzivniju igru, koja ili može da iznenadi i uplaši Rostov i utakmicu prevede u korist Arsenala ili da uradi isto to, ali da se današnji domaćin brzo trgne i onda napravi haos pred golom “Tobdžija“ iz Tule. Sve u svemu, jako je teško predvideti formaciju ove ekipe protiv Rostova, pa je jako teško i prognozirati njihovo ponašanje na terenu. Na današnjoj utakmici nastupiće štopera Gije Grigalave (2n/0g/0a) i centralnog veziste Kantemira Berhamova (5n/1g/0a).

Rostov kao ekipa koja je neočekivano uspela da se sa dna tabele i samo 1 boda na 2 utakmice uzdigne i veže čak 6 utakmica bez poraza (4 pobede i 2 remija) te da primi samo 3 gola, svakako da treba da nastavi u takvom ritmu, a sudeći po kvalitetu i motivaciji gostujućih igrača, koja je prema ruskim medijima dosta slaba to ne bi morao da predstavlja prepreku. Arsenal mora podhitno da pronađe formaciju koja im leži, a kako sada stvari stoje to će potrajati.

Naša prognoza rezultata – 1:0

1 @1,55 (pobeda domaćina)


18:00 Spartak Moskva – Rubin Kazanj

U poslednjoj današnjoj utakmici, koja će se odigrati na prelepoj “Otkritje Areni“ u Moskvi, sastaće se ekipe moskovskog Spartaka i Rubina iz Kazanja.

Spartak jednostavno ni malo ne liči na ekipu iz prošle sezone koja je postala šampion Rusije, a to dodatno potvrđuje činjenica da su u poslednje 3 utakmice došli samo do 1 boda pošto su ostvarili 2 poraza i samo 1 remi (i to sa SKA Habarovskom). Što se dalo primetiti po utakmicama, veliki problem Spartaka predstavlja opuštanje nakon postignutog gola, s’ obzirom da su verovatno iz prošle sezone sačuvali naviku da im je malo ko mogao nešto uraditi. Naravno, sada to potcenjivanje dolazi do izražaja pa se “crveno-beli“ nalaze tek na 9. poziciji sa 9 bodova iz 8 utakmcia i učinkom od 2 pobede, 3 remija i 3 poraza te sada naravno nemaju velike šanse da se bore za Ligu Šampiona sledeće sezone. Na današnjoj utakmici nastupiće bez štopera Serdara Taskija (4n/0g/1a), defanzivnog veziste Artjoma Timofejeva (4n/0g/0a) i centralnog napadača Ze Luisa (7n/1g/2a), kao i bez duže odsutnog centralnog veziste Romana Zobnina.

Rubin je, kao i Rostov, u odnosu na loš start sezone dosta poboljšao svoju igru, te nakon 2 uvodna poraza imaju niz od 6 utakmica bez gubljenja bodova, tj. 4 pobede i 2 remija. Trenutno se nalaze na visokoj 6. poziciji sa 14 bodova iz 8 utakmica, a ostvarili su 4 pobede, 2 remija i 2 poraza i trenutno su ekipa sa drugim najefikasnijim napadom u ligi. Igrači iskusnog stratega Kurbana Berdijeva, koji je već postao legenda Rubina, i pored odlaska možda i najboljeg igrača Žonatasa u nemački Hanover uspeli su da zabeleže pobedu u prošlom kolu nad izuzetno defanzivnim Tosnom, pa svakako možemo očekivati podjednako dobru igru i danas. Zbog lakše povrede zbog upitnikom za nastup je talentovani centralni napadač Serdar Azmun (8n/0g/1a).

Dosta je kvalitetna igra Rubina, a iako se radi o protivniku koji je prošle sezone postao šampion, mislimo da ekipa iz Kazanja danas može da dođe do bodova, pre svega zbog činjenice da olako shvataju jake (ali neretko i slabije protivnike), kao i zbog toga da glavni trene često iz utakmice u utakmicu menja početnog golmana što ne može da pruži samopouzdanje ekipi. Rubin po našem mišljenju jednostavno ne zaslužuje titulu apsolutnog autsajera pri čemu je kvota na njihovu pobedu čak 5,00.

Naša prognoza rezultata – 1:1

PX2 @1,55 (remi ili vođstvo gostiju na poluvremenu)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje