subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Podela Moskve i u drugom kolu prvenstva

CSKA Moskva – Lokomotiva Moskva

U petak od 18 časova i 30 minuta na “VEB Areni“ u Moskvi odigraće se jedna od dve utakmice koje otvaraju 2. kolo ruske fudbalske Premijer Lige, a sastaće se gradski rivali iz Moskve, ekipe CSKA i Lokomotive.


CSKA Moskva

CSKA iz Moskve uspeo je da na najbolji mogući način startuje novu sezonu u ruskom prvenstvu. Nakon fantastično odrađenih priprema činilo se da im Anži neće predstavljati problem i sve do samog početka utakmice postavljalo se jedno jedino pitanje, sa koliko razlike će slaviti Moskovljani. Sve se to na kraju ispunilo, “Armejci“ su uspeli da dođu do ubedljive pobede rezultatom 3:1 i to na gostovanju u Mahačkali, a baš ih trijumf sa 2 gola razlike stavlja na lidersku poziciju. Tokom većeg dela te utakmice dagestanski “Orlovi“ praktično nisu mogli da dođu do lopte što je na kraju rezultovalo veoma malom posedu od 37%. Sigurno je da statistika upućenih šuteva nije prevalila ni na jednu tranu, ali zahvaljujući kvalitetnijim napadačima, kvalitetnijem treneru i generalno iskustvu CSKA je uspeo da iskoristi skoro svaku opasnu priliku. Ipak, već u drugom kolu očekuje ih veoma težak zadatak protiv gradskog rivala Lokomotive, koja je u prošlom kolu minimalno savladala Arsenal, a nakon toga izgubila u finalu Super Kupa od Spartaka tek nakon produžetaka. Sve u svemu, opuštanja nema iako igrači poseduju ogromu motivaciju. Glavni trener Viktor Gančarenko pozvao je svoje igrače na oprez s’ obzirom da ih za samo 4 dana očekuje gostujuća utakmica u Ligi Šampiona protiv grčkog AEK-a, a da su i domaće i evropsko takmičenje od podjednake važnosti. Za predstojeći derbi meč sa “Lokosima“ glavni trener “Armejaca“ neće moći da računa desne krilne veziste Zorana Tošića (29n/1g/5a) i Alekseja Ionova (29n/3g/4a) koji su tokom ovog leta napustili ekipu iz Moskve.


Lokomotiva Moskva

Lokomotiva je odmah pred početak šampionata pretrpela poraz u finalu Super Kupa Rusije od večitog rivala Spartaka iz Moskve. Nakon regularnih 90 minuta bez golova igrani su produžeci nakon kojih je sa rezultatom 2:1 kao pobednik izašla ekipa u crveno-beloj opremi. Odmah po tom porazu, Lokomotiva je uspela da u 1. kolu prvenstva Rusije dođe do minimalne pobede u 1. kolu šampionata nad ekipom tulskog Arsenala i sada, iako imaju isti broj bodova kao i prvih 6 ekipa, u 2. kolo ulaze sa 4. pozicije. Veoma je zanimljiva činjenica da je tulski Arsenal pod komandom nekadašnjeg trenera Crvene Zvezde Miodraga Božovića imao blagu terensku inicijativu sa 53% poseda i 10 šuteva ka golu, dok su “Lokosi“ sa druge strane pretili “samo“ 7 puta. Iskusni ruski stručnjak Jurij Sjomin preneo je svoje mišljenje o utakmici sa Arsenalom: “Igrali smo loše, ali smo zato pobedili, bolje i to nego obrnuto. Svakako sada moramo da se okrenemo utakmci sa CSKA, ekipom koja je sve isplanirama do detalja i sada idu na 1. poziciju. Moramo da budemo ti koji će ih zaustaviti, jer ćemo koliko-toliko da ih ometemo u toj trci, a nova 3 boda nama bi veoma značila. Ponavljam, protiv Arsenala smo igrači loše, ali mislim da smo spremni za novu utakmicu“. Za ovu utakmicu Sjomin neće imati na raspolaganju centralnog napadača Ezekiela Hentija (9n/1g/0a) koji je danas napustio “Lokose“ i otišao u Videoton, kao i duže povređene defanzivce Vedrana Ćorluku (21n/0g/2a) i Vitalija Denisova (28n/0g/0a), kao i centralnog napadača Igora Portnjagina (5n/1g/0a).


Poslednjih 5 međusobnih utakmica:

26.04.17 PL CSKA Moskva Lokomotiva Moskva 4 : 0
23.10.16 PL Lokomotiva Moskva
CSKA Moskva 1 : 0
16.04.16 PL Lokomotiva Moskva CSKA Moskva 1 : 1
26.09.15 PL CSKA Moskva Lokomotiva Moskva 1 : 1
10.05.15 PL Lokomotiva Moskva CSKA Moskva 1 : 3

Prognoza:

Iako su ovo praktično dve veoma izjednačene ekipe, CSKA je svakako u boljoj situaciji s’ obzirom da igraju kod kuće i da su prikazali dosta kvalitetniju igru u prvoj utakmici u odnosu na “Lokose“ koji su se mučili do poslednjeg minuta. Sve u svemu, pozitivan rezultat domaćih ne bi trebao da se dovodi u pitanje, ali mišljenja smo da danas nećemo imati priliku da vidomo veliki broj golova s’ obzirom da “Armejce“ očekuje utakmica u Ligi Šampiona za samo 4 dana.

1 @1,60(pobeda domaćina)

1X&0-3 @1,40 (pobeda domaćina ili remi uz 0 do 3 gola na utakmici)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje