petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Ukrajina): Najave i predlozi za utakmice 5. kola (petak)

Na red je došlo već 5. kolo ukrajinske Premijer Lige, a ovog vikenda očekuje nas odigravanje svih 6 utakmica, s’ tim što nas već večeras očekuje prvi susret. Nadamo se da pogotci ni danas neće izostati te da zajedničkim snagama dođemo do zarade.


18:00 Dinamo Kijev – Zirka Kropivnicki

Utakmica koja otvara ovo 5. kolo odigraće se večeras od 18 časova po našem vremenu na Olimpijskom stadionu u Kijevu gde će ekipa Zirke iz Kropivnickog gostovati prvoplasiranom Dinamu iz Kijeva.

Dinamo nakon remija sa veoma tvrdom ekipom poltavske Vorskle mora danas da igra na ubedljivu pobedu, s’ obzirom da se donjecki Šahtjor sa 3 uspeo spustiti na svega 1 bod zaostatka. U prošlom kolu protiv ekiše iz Poltave Dinamo je igrao dosta dobro, ali je domaćin po ko zna koji put pokazao da su veoma problematičan i pre svega tvrd rival koji sa maksimalnom snagom čuva svoju mrežu. Svakako da su katastrofalni promašaji na toj utakmici, u vidu promašenog praznog gola i skinute lopte tačno sa gol linij, koštali pobede kijevsku ekipu. Praktično je nemoguće da takvo “brukanje“ vidimo i na ovoj utakmici, s’ obzirom da je Zirka jedna od ubedljivo najslabijih ekipa od kako se takmiče u prvenstvu Ukrajine i koja definitnivno ne može da bude preopasna za ekipe sa vrha tabele, posebno kao što su Šahtjor i upravo Dinamo.

Zirka se trenutno nalazi na 10. poziciji, a nakon 4 utakmice još uvek nisu uspeli da dođu do pobede pošto imaju 2 boda, tj. 2 remija i isto toliko poraza. Ubedljivo su jedna od najnekvalitenijih i možda najdefanzivnijih ekipa u ligi, ali ta čvrstoća odbrambene linije može da se probije bar 1-2 puta u minimalnom vremenskom periodu, s’ obzirom da kada protvinik krene sa ozbiljnijim napadima među igračima Zirke pojavljuje se neki oblik straha, a svakako da im to predstavlja i predstavljaće ogroman problem, pogotovo protiv ovakvog rivala. U građenju akcija dosta su nestabilni, u nekim momentima može se lako zaključiti da se svi igrači poznaju svega par meseci, iako to nije tako. Sigurno da će katastrofalna odbrana biti u centru pažnje na ovoj utakmici, a ne bi uopšte bilo čudo da Dinamo već u prvih 45 minuta reši pitanje protivnika. Pravo nastupa na večerašnjoj utakmici zbog indirektnog crvenog kartona neće imati štoper Taras Kačaraba, koji je jedan od najvažnijih igrača Zirke u ovoj sezoni, a upisao je čak 4 nastupa. Pored njega zbog povrede u protokolu neće biti ni centralni vezista Artjom Favorov, koji je odigrao 2 utakmice.

Kijevčani svakako danas moraju da igraju na pobedu, a s’ obzirom da su ubedljivo kvalitetnija ekipa u odnosu na Zirku zasigurno da to nije nemoguća misija, naprotiv. Mislimo da će se “strah“ defanzivaca ekipe iz Kropivnickog odraziti i na rezultat ove utakmice, te da nas bez prevelikih muka očekuje rutinska pobeda trenutno prvoplasirane ekipe, koja će na teren izaći kompletna.

Naša prognoza rezultata – 2:0

1&2-5 @1,50 (pobeda domaćina i od 2 do 5 golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ukrajinske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje