četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Ukrajina): Najave i predlozi za utakmice 5. kola (subota)

Drugog dana odigravanja 5. kola ukrajinske Premijer Lige na programu su 3 utakmice, a za svaku od njih mi smo Vam spremili kratku najavu kao i naš predlog. Nadamo se da ćemo imati uspeha kao i juče, kada je pogođen predlog za jedinu odigranu utakmicu.


16:00 Stalj Kamjanske – Vorskla Poltava

Od 16 časova očekuju nas dve utakmice koje otvaraju današnji dan u ukrajinskoj Premijer Ligi, a jedna od njih odigraće se između Stalja iz Kamjanski i Vorskle iz Poltave na stadionu “Obolonj-Arena“ u Kijevu, koji će od danas zvanično biti stadion kojeg će samo u tekućoj sezoni koristiti Stalj.

Stalj je nakon fantastičnog početka sezone kada su imali 6 bodova iz početna 2 kola uspeli da ostvare 2 poraz, prvo od Šahtjora, a kasnije i od Karpata čijim igračima i trenerskom štabu je posao visio o koncu zbog pretnji predsednika kluba. Ipak, Stalj u ovu utakmicu ulazi silno motivisan, jer je njihov današnji rival uspeo da isparira kijevskom Dinamu i praktično da utiša popularne “plavo-bele“ što ekipi Stalja, koja će njima na megdan izaći sledeće nedelje, nikada nije uspevalo. Svakako da če problem biti činjenica da će na ovoj utakmici biti domaćin, ali da će do svog novog stadiona u Kijevu morati da pređu oko 460 kilometara, ali svakako to što će na teren izaći kompletni treba da bude veliki plus u odnosu na njihovog današnjeg rivala.

Vorskla je u prošlom kolu uspela da pokaže o kakvoj ekipi se radi s’ obzirom da su kontrolisali igru na svojoj polovini i nisu dali Dinamu da postigne gol, čime su sada na svom kontu došli do 7 bodova iz 4 utakmice (2 pobede, 1 remi i 1 poraz) i tako zauzeli 4. poziciju. Nema sumnje da će i protiv Stalja igrati nešto defanzivniju igru da bi pred sam kraj utakmice preko kontra napada krenuli u “akciju“. Činjenica da za ovo gostovanje moraju preći 330 kilometara, tj. 130 kilometara manje od zvaničnog domaćina utakmice sigurno da povećava šanse za njihov povoljan rezultat, ali problem mogu da im predstavljaju izostanci dva važna igrača. Naime, na utakmici protiv Dinama iz Kijeva prvi golman Bogdan Šust (4 nastupa, 5 primljenih golova) zaradio je povredu lica, a takođe neće biti ni desnog krila Volodimira Odarjuna (4 nastupa, 1 gol) koji je jedan od najvažnijih igrača ekipe iz Poltave.

Iako Stalj mora da pređe 130 kilometara više za utakmicu u kojoj su domaćini svakako da izostanci dva najvažnija igrača gostiju predstavljaju nešto što mora da se iskoristi. Kvaliteta svakako da ima, bez obzira što je Stalj poražen od Šahtjora, gde su pružili dosta dobru igru, i na utakmici protiv Karpata, za koju se sumnja da je dogovorena. Moraju da pritisnu od samog starta i mislimo da će neiskustvo rezervnog golmana Tkačenka biti odraženo na rezultat.

Naša prognoza rezultata – 1:0

1X @1,70 (pobeda domaćina ili remi)


16:00 Veres Rivne – Zarja Luganjsk

Druga današnja utakmica odigraće se takođe od 16 časova, ali ovde su u glavnim ulogama ekipe Veres iz Rivne (iliti Rovna) i Zarje iz Luganjska koje će se sastati na stadionu “Arena Lavov“ koji će služiti ekipi Veresa tokom ove sezone.

Veres je postao najveće iznenađenje ovosezonske Premijer Lige ostavši neporažen na svakoj od 4 odigrane utakmice, a trenutno se sa 6 bodova i učinkom od 1 pobede i 3 remija nalaze na visokoj 5. poziciji. Iako ekipa koja važi za jednog od najtvrđeneg i najdefanzivnijeg učesnika ukrajinskog prvenstva u prošlom kolu uspeli su da u gostima savladaju možda i najlošiju ekipu, ali dosta defanzivno orijentisanu, Zirku iz Kropivnickog, sa ubedljivih 1:3 te je sada sigurno da je motivacija i samopouzdanje igrača na visokom nivou. Na novi stadion, koji je udaljen 210 kilometara od matičnog grada Veresa, stižu potpuno kompletni i u dobrom raspoloženju.

Zarja se nakon 3 odigrana kola nalazi tek na 10. poziciji, ali sa istim brojem bodova kao i poslednjeplasirana Zirka. Dosta zabrivanja činjenica da prošlosezonski osvajač bronzanog odličja ima svega 2 boda iz 4 utakmice, te da su ostvarili 2 remija i 2 poraza, bez i jedne pobede. Glavnom treneru Juriju Vernidubu klupa se žestoko mrda i ako na ovoj utakmici ne dođu do povoljnog rezultata, koji je sada samo pobeda, zasigurno će “crveno-beli“ ostali bez komandanta. Igrači svakako moraju da daju sve od sebe, jer po nekim ukrajinskim medijima upravo ovaj trener postao je jedan od najomiljenijih kod igrača, te sigurno da oni neće dopustiti da on tako lako ode. Na ovoj utakmici, kao i njihov današnji rival biće potpuno kompletni.

Veres svakako ima kvalitet da u ovoj sezoni ostvari plasman na sredini tabele, ali u ovom trenutku Zarja ima imperativ pobede, jer jedna takva fudbalska sila u Ukrajini ne sme sebi da dopusti takav “luksuz“. Šanse da Veres podigne belu zastavu nakon prve akcije Zarje ravne su nuli, pa nema sumnje da nas očekuje monotona, neizvesna i neefikasna utakmica, onakva kakve često viđamo kod ekipe iz Rovna.

Naša prognoza rezultata – 1:1

0-2 @1,50 (2 ili manje golova na utakmici)


18:30 Oleksandrija – Šahtjor Donjeck

Poslednja današnja utakmica odigraće se od 18 časova i 30 minuta na stadionu “Nika“ u Oleksandriji gde će domaća Oleksandrija dočekati ekipu Šahtjora iz Donjecka.

Oleksandrija iako je uspela da se plasira u poslednju fazu kvalifikacija za Ligu Evrope u domaćem šampionatu igra dosta loše, s’ obzirom da imaju samo 3 boda iz 4 utakmice jer su zabeležili 3 remija i 1 poraz, bez pobede. Verujemo je da će im ova utakmica biti najmanjeg prioriteta, pošto ih već za 5 dana očekuje gostovanje BATE Borisovu u okviru plej-ofa Lige Evrope i ta utakmica, koja bi trebala da bude istorijska za “Poljoprivrednike“, zasigurno ima veći značaj. Pre svega očekujemo da trener na ovoj utakmici malo iskombinuje sastav, da ostavi neke važne igrače na terenu, ali pritom odmori one najvažnije. Pored toga, zbog indirektnog crvenog kartona neće moći da računaju na levog krilnog napadač Artjoma Čornija (1 nastup).

Šahtjor za prvoplasiranim Dinamom zaostaje čak 4 boda, ali dobro po njih je to što imaju utakmicu manje i već nakon susreta sa Oleksandrijom mogu da se vrate na samo 1 bod zaostatka. Prošlosezonski šampion Premijer Lige i osvajač Kupa Ukrajine, pa na kraju i osvajač Super Kupa Ukrajine, danas mora svim silama da demolira odbranu domaćeg tima jer je sigurno da će i gol razlika biti jedan od glavnih faktora u prvenstvu, kao što je to bio slučaj sezonama u nazad. Nakon te 4 odirgrane utakmice uspeli su da ostvare čak 3 pobede, ali su jedini poraz pretrpeli upravo od kijevskog Dinama u drugom kolu. Drugi najefikasniji napad treba bi da se pokaže i na ovoj utakmici pa mislimo da većih problema neće biti.

Može se reći da je Oleksandrija već mislima u Belorusiji gde će za manje od nedelju dana igrati istorijsku i možda najvažniju utakmicu u sezoni. Svakako da bi nagrada od prolaska u grupnu fazu izuzetno doprinela popravljanju slabih finansija kluba iz istoimenog grada, a velike su šanse da će baš zbog toga žrtvovati praktično i onako već izgubljenu utakmicu. Šahtjor naravno mora da vija pobedu uz što više golova, a nema sumnje da će u tome i uspeti.

Naša prognoza rezultata – 0:3

2&2-5 @1,65 (pobeda gostiju i od 2 do 5 golova na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ukrajinske Premijer Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje