četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Samo protiv njih i lova je tu!

Teško da postoji klub koji je u većem kanalu od Gazijantepa…

Fiks u gradskom derbiju? Moguće je!

Najgori napad, najgora odbrana, tek četiri osvojena boda, sankcije Saveza… Rečju – katastrofa. Ipak, očajni rezultati Gazijantepa i te kako imaju objašnjenje.

O čemu se radi?

Gradske strukture koje su ujedno osnivači i finansijeri Gazijantepa digle su ruke od sporta u tom gradu, pa su i istom sosu sve sekcije, među njima i fudbal i košarka… Gazijantep je nekada bio stabilan prvoligaš, ali finansijski problemi su zbog raznoraznih dugova u ovom trenutku nikad veći.

Košarkaški klub se pak takmiči u Ligi šampiona (u kojoj, ruku na srce, ne blista), a lokalni mediji se pitaju zašto se i igra pod obručima pušta niz vodu kada je jedina svetla tačka grada. Naravno, iz perspektive fudbalske sekcije. Pitanje je, čini se, apsolutno na mestu. Predsednik fudbalskog kluba Huzejfe Durmaz poziva navijače da dolaze na stadion, baš sada kada je najteže. „Ne zaboravimo da je Gazijantep gradski brend. Navijači su nam potrebniji više nego ikad“, rekao je Durmaz.

Prvi čovek Gazijantepa poznat je kao tip koji voli klub, ali od ljubavi se u biznisu ne živi, a fudbal je odavno upravo to – obrt novca i arena u kojoj jači proždire slabijeg.

Turski mediji pišu da Gazijantep duguje 30.000.000 dolara i da je za potpunu revitalizaciju kluba potrebno 10.000.000 više. Pominjale su se i cifre od 113.000.000 minusa, ali ko će sve pohvatati te mutljavine i kombinacije.

Videćemo šta će od svega ispasti, a suština je – samo protiv Gazijantepa, pa tako i u gradskom derbiju u 19. kolu kada ovaj tim ukršta koplja sa Gazišehir Gazijantepom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje