utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šampion Hrvatske sve slabiji kako odmiče prelazni rok!

Prošle godine fenomenalne igre u domaćem šampionatu i osvojena titula posle godina dominacije ekipe Dinama, donele su veliko interesovanje za igrače Rijeke. Prvi udar tokom letnjeg prelaznog roka, izdržali su u nadi da će uspeti da se plasiraju u Ligu šampiona, ali posle pada u igri i rezultatima, uprava kluba odlučila je da u ovom prelaznom roku zaradi makar deo novca i naplati odlične partije ovih igrača.

Klub su u dosadašnjem toku prelazno roka napustili: Marko Vešović, denokrilni napadač koji je pojačao redove varšavske Legije, ove sezone odigrao je 16 mečeva za Rijeku i postigao 2 gola uz 2 asistencije. U šampionskoj sezoni odigrao je 33 utakmice uz 6 gola i 9 asistncije. Član je nacionalnog tima Crne Gore. Vrednost ovog transfera procenjuje se na oko 350 hiljade evra.

Josip Elez, štoper, otišao je na pozajmicu u nemački Hanover. Elez je ove sezone odigrao 24 meča uz 2 gola, dok je prošle godine odigrao 40 mečeva, uz 2 gola i 2 asistencije.

Najveću pažnju izazvao je transfer koji je najvaljivan još u letnjem prelaznom roku, napadač Mario Gavranović, prešao je u redove najvećeg rivala, Dinamo Zagreba. Ovaj švajcarski reprezentativac odigrao je ove sezone 27 mečeva, uz 13 golova i 6 asistencije. Uz Hebera je najbolji strealc tima. Prošle sezone odigrao je 36 utakmica uz 18 golova i 6 asistencije. Član je nacionalnog tima Švajcarske.

Najveću vrednost, ostvario je transferi Josipa Mišića, 23-godišnjeg veznog igrača, koga je lisabonski Sporting platio 1,8 miliona evra. Mišić je takođe imao velikog udela u osvajanju titule. Ove sezone odigrao je 29 utakmica uz 3 gola i 7 asistencije. Dok je prošle sezone dao doprinos u osvajanju pehara sa 42 meča, uz 2 gola i 6 asistncije.

Za sada Rijeka nije angažovala nijedno pojačanje, može li sa ovoliko promena u timu makar do druge pozicije na tabeli i ove sezone?

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje