petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Sve što treba da znate pred Australijan open (Žene)

 

Dame se neće boriti samo za trofej u Melburnu već će se istovremeno borba voditi i za prvo mesto na WTA listi. Prvih šest igračica se nalazi u 1000 poena pa postoji mogućnost da nakon Australijan opena Simona Halep ne bude prva na listi.

Prva igračica sveta Simona Halep će u prvom kolu igrati protiv domaće igračice Destani Naiv koja je dobila specijalnu pozivnicu za ovaj turnir. Inače, njoj je ovo prva profesionalna sezona u karijeri, pa po svemu sudeći Simona ne bi trebala da im problema da ode u narednu rundu. Ipak, bez obzira na lagan meč u prvom kolu Halepova ne može biti zadovoljna žrebom, jer je u drugom kolu čeka najverovatnije nepredvidiva Bušar, a u trećem kolu Petra Kvitova.

Druga nositeljka Karolina Woznjacki u prvom kolu igraće protiv finalistkinje Hobarta Rumunkom Buzarnesku.

Od ostalih favorita Garbinje Muguruza svoj prvi meč odigraće protiv Dzesike Pončet, dok će Elina Svitolina igrati protiv Ivane Jorović.

Kao što muški tenis ima dva povratnika u vidu Đokovića i Wawrinke, tako se i Marija Šarapova posle godinu dana pauze vraća u Melburn. Ona za razliku od Novaka i Wawrinke nije nosilac, ali može biti zadovoljna žrebom. U prvom kolu igraće protiv Tatjane Marije,a u drugom kolu ide na bolju iz duela Sevastova/Lepčenko. U eventualnom trećem kolu gledali bi derbi protiv Anđelik Kerber.

Igračice na koje treba obratiti pažnju su:

1)Koko Vandevej

Koko je i zvanično član top 10 društva, ali nekako javnost joj ne daje mnogo pažnje i značaja. Ona ima sve predispozicije za dobar rezultat ovde u Melburnu. Moćan servis i forhend kao i odlična igra na mreži. Prošle sezone je stigla do polufinala u kom je ispala od Venus Wilijams, a sezonu pre do četvrtfinala.
Pošto brani veliki broj poena svakako treba igrati na nju.

2) Joana Konta

Neka slična priča važi i sa Joanu Kontu. Razlika je samo što Konta ima problema sa povredama. Kad god je bila u nekom zaletu uvek je zadobila neku povredu koja ju je sasekla. Kompletna teniserka sa jako dobrim servisom. Prethodne sezone stigla je do četvrtfinala, a sezonu pre do polufinala i to je jasan pokazatelj da joj uslovi u Melburnu odgovaraju i da joj treba ukazati poverenje.

3) Julija Gergez

Julija Gergez proživljava drugu tenisku mladost. Dugo je kuburila sa povredama i lošim rezultatima, ali sada je sve došlo na svoje mesto. Ako se računa prethodna sezona ona je u nizu od tri osvojene titule i 14 pobeda. Verujemo da je niko ne želi za protivnika na samom startu. Sa ovakvom formom ona može da igra protiv svake igračice na svetu.

Zanimljiva činjenica jeste da će Australijan open dobiti novu šampionku, jer je Serena Wilijam odustala od turnira zbog nedovoljno dobre fizičke spreme.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje