subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Strašno! Gej se povredio, propušta ostatak sezone?!

Igrač Sacramento Kingsa, Rudy Gay ove sezone igra izuzetno dobro. Da li je zbog poslednje godine u kojoj je pod ugovorom ili zbog napornog rada i želje da Kingsi konačno uđu u Plejof posle 2005. godine i Peđe Stojakovića, Mike Bibby, Ron Artesta…

Međutim iako je polovina sezone, teško da će Kraljevi ući u doigravanje sa obzirom na okolnosti koje su ih zadesile. Imaju skor 16 pobeda i 25 poraza (Denver je 8. sa 17 pobeda), a sinoć uprkos vođstvu su izgubili od Indiane Pacers 106-100. Osim izgubljene partije, izgubili su i drugog najboljeg igrača Kingsa usled povrede.

Gay je u sinoćnoj utakmcii gađao šuteve sa lakoćom i imao 21 poen, kada se na samo 30ak seukndi pred kraj treće četvrtine povredio prilikom jednog prodora ka košu. Nije bio u koliziji ni sa jednim igračem, jednostavno je loše stao na nogu što je prouzrokovalo da legne na parket gde se valjao od bolova. Bila mu je potrebna pomoć saigrača koji su ga izneli sa terena.

https://www.youtube.com/watch?v=YnrmQyYaAvI

Iz redova Sacramento Kingsa objavili su da se radi o povredi ahilove tetive, za koju se kaže da je jedna od najgorih koje sportista može da doživi. Igrači se nikada ne oporave 100% od ove povrede, a 36% sportista se nikada više ne vrati na teren.

Međutim ima i primera igrača u NBA koji su uspeli da prevaziđu sve poteškoće povrede, poput igrača Dallasa – Wesley Matthewsa. Legendarni Kobe Bryant je odigrao još 2 sezone posle ovakve povrede.

Rudy Gay ove sezone igra odlično i beleži 18,7 poena 6,3 skoka i 2,8 asistencija. Ako se rendgenski snimak potvrdi tvrdnje doktora, Gay će propustiti ostatak sezone, a predstojećeg leta ga čeka teška odluka o tome da li će nastaviti karijeru ili ne.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje