petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šved ne voli da se seli

Šved je celu Evropu impresionirao tako što je predvodio Rusiju do polufinala Evrobasketa, a sjajnu formu sa Evrobasketa iz dresa nacionalnog tima Rusije preneo je i na Himki početkom jeseni. Himki se nalazi na 7. mestu u Evroligi sa skorom 9-7. Himki će naredni meč u Evroligi odigrati u petak, 12. januara, na svom terenu protiv madridskog Reala, a 4 dana kasnije dolaze u Beograd na megdan Crvenoj Zvezdi. Šved je odigrao sve 16 utakmice i prosečno ima skoro 22 poena po utakmici. Pre Himkija je nosio dresove nekoliko NBA timova: Minesotu, Filadelfiju, Hjuston i Njujork.

Aleksej Šved je izjavio za La Đornatu Tipo, da je igračima lakše u Evropi, nego u SAD, pošto klub radi sve za tebe„U Americi morate da mislite na sitnice iz svakodnevice koje vam padaju teže nego igranje. Kad potpišete ugovor u Rusiji, postoje ljudi koji vam pomognu da pronađete stan i klub vam obezbeđuje auto, čak i vozača i brine za sve van terena. To nije tako u NBA. Tamo sve radiš sam, čak i kupovinu“.

Dodao je i da glavni razlog povratka u Rusiju, što ne voli često da se seli„Došao sam u Rusiju iz nekoliko razloga. Stalni trejdovi su bili bitan razlog. Jednog dana ste u gradu, pozovu vas i morate da idete negde drugde da se pridružite drugom timu. Nisam to voleo. Kada sam počeo da razmišljam o povratku Rusija je bila moj prvi izbor. Imao sam ponude iz Turske i španskih evroligaških klubova ali sam hteo kući. Poziv Himkija je sve kockice složio na svoje mesto“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje