Švedska – Engleska
16.06.2017 18:00h
Kielce stadium, Kielce

Sudija: Tobias Stieler (Nemačka)

Prvenstvo Evrope, otvaraju selekcija Švedske koja je aktuelni Evropski prvak i Engleska koja je jedan od kandidata za visok plasman. Reprezentacija Švedske dolazi u gotovo izmenjenom sastavu u odnosnu na ekipu koja je pre dve godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine došla do titule u Českoj. Od igrača koji su nastupali za reprezentaciju pre dve godine ostali su samo vezisti Simon Tibbling i Kristofer Olsson, ali i iskusni trener Hakan Ericson i to može biti njihova prednost pošto se radi o veoma iskusnom treneru. Radi se o jednoj veoma disciplinovanoj i kompaktnoj ekipi, koja svakako zaslužuje veliki respekt za sve što su uradili u kvalifikacijama, pošto su na 10 odigranih utakmica ostvarili čak 7 pobeda i 3 nerešene i na kraju sasvim zasluženo zauzeli prvo mesto u svojoj grupi. Ovde se po svemu sudeći očekuje standardna 4-4-2 formacija Švedske gde će napad predvoditi Pawel Cibicki koji je rodjen u Poljskoj pa će verovatno imati i motiva da se dokaže u najboljem svetlu.

Švedska(4-4-2): Cajtoft – Wahlqvist, Larsson, Dagerstal, Lundqvist – Hallberg, Olsson, Tibbling, Tankovic – Cibicki, Engvall

Sa druge strane, selekcija Engleske po imenima igrača važi za prvog favorita u ovoj grupi, ali sve to treba pokazati na terenu. Imali su nekoliko pehova pred početak ovog prvenstva, posto zbog povreda nema štopera Gomeza i Diera, zatim veznjaka Loftus-Cheeka, vezista Dele Ali i napadač Rashford su prekomandovani u A selekciju. Kvalifikacije su odradili veoma dobro, gde su na 8 odigranih utakmica ostvarili 6 pobeda i 2 nerešene utakmice uz gol razliku 20:3 i potpuno zasluženo završili na prvom mestu i plasirali se u Poljsku. Prema nekim najavama očekuje se veoma ofanzivna postava Engleske koja bi trebalo da nastupi u 4-3-3 formaciji i gde će najveća opasnost biti Tammy Abraham, napadač Chelsea na pozajmici u Bristol City-u gde je postigao 23 gola i pokazao da pored brzine ume da postiže i golove.

Engleska(4-3-3): Pickford – Holgate, Holding, Chambers, Chilwell – Ward-Prowse, Baker, Hughes – Gray, Murphy, Abraham

Do sada su se ove reprezentacije sastale dva puta na Evropskoj sceni, gde Engleska ima jednu pobedu dok je druga utakmica završena nerešenim rezltatom.
Jun 21, 2015: Sweden U21 0-1 England U21
Jun 26, 2009: England U21 3-3 Sweden U21

Zbog izmenjenog sistema takmičenja, gde samo pobednici grupa idu direktno dalje pa bi poraz u prvom kolu turnira mogao da predstavlja i kraj nadanja za poraženu selekciju. Iako se očekuje da obe reprezentacije uđu maksimalno oprezno u ovaj meč, gde će i najmanja greška biti surovo kažnjena, ipak prednost dajem Engleskoj koja ima igrače koji jednim potezom mogu da reše pitanje pobednika.

Predlog 1: Engleska @1.85
Predlog 2: GG @1.90

2 Komentari

    • Drago nam je ako vam se svidja kako pise ovaj autor, svakako mozete citati samo njegove tekstove ukoliko vam se ostali ne svidjaju,pozdrav!

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here