sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Udin završila profesionalnu karijeru

Američka teniserka, Melani Udin objavila je da u 25. godini života prestaje profesionalno da se bavi tenisom, zbog kako je navela brojnih povreda i problema sa zdravstvenim stanjem.

„Moj san je oduvek bio da igram tenis protiv najboljih igračica na svetu. Imala sam sreću da živim svoj san poslednjih devet godina, ottako sam postala profesionalna teniserka 2008. godine. Nažalost, od 2012. godine često sam imala problema sa mojim zdravstvenim stanjem i brojnim povredama i uvek kada bih daval sve od sebe da se vratim nazad na terenu, nešto drugo bi se dogodilo. Tenis mi je dao mnogo toga i veoma sam zahvalna na tome. Zavolela sam tenis od moje sedme godine i uvek će imati posebno mesto u mom srcu. Veoma mi je žao što napuštam tenis, ali sam istovremeno optimistična što se tiče moje budućnosti“, izjavila je Udin.

Profesionalna teniserka postala je 2008. godine, a najbolji plasman na WTA listi imala u aprilu 2010. godine, kada je bila 31. igračica na svetu. Osvojila je jednu WTA i šest ITF titula u singl konkurenciji. U paru sa sunarodnikom Džekom Sokom, osvojila je US Open u miks-dublu 2011. godine. Od tenisa, Udin je zaradila nešto više od 1.5 miliona američkih dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje