petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Dubai: Kasatkina i Svitolina za titulu

Za titulu u Dubaiju boriće se Darija Kasatkina i Elina Svitolina.
Ruskinja je posle velike borbe izbacila treću igračicu sveta Garbinje Muguruzu. Ono što je obeležilo meč jeste taj brejk drugog seta u kom je Kasatkina spasila tri meč lopte, a rezultat taj brejka je bio 13:11. Gubitak seta Muguruzu je potpuno slomio koja nije imala više snage za dugačke razmene koje je nametnula mlada Ruskinja. Muguruza je skraćivala poene što je više mogla, ali usled gubitka snage usledio je gubitak koncetracije te je Kasatkina treći set dobila sa 6:1.

U finalu će igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline koja je pobedila Anđelik Kerber rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:3.
Iako rezultat možda govori kao da je Svitolina meč dobila rutinski, sve je samo ne bilo tako. Velika borba se vodila u prvom setu, a obe su se mučile na svom servisu. Viđeno je čak šest brejkova od ukupno devet odigranih, a u takvoj situaciji bolja se snašla Svitolina.
Drugi set je protekao u sličnom maniru, s tim što nije bilo toliko brejkova. Kerber je prva napala i napravila brejk, ali nesigurnost na servisu je na kraju koštao meča. Svitolina je uspela da joj oduzme dva servisa u nizu i tako slomi upornu Nemicu.

Kasatkina će se boriti za svoj drugi trofej u karijeri, dok će se Svitolina boriti za svoju jedanaestu titulu.
Finale je na rasporedu u subotu od 16:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje