petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Rim: Repriza prošlogodišnjeg finala

U finalu ženskog dela turnira u Rimu sastaće se Ukrajinka Elina Svitolina i Rumunka Simona Halep. Ovo će ujedno biti i repriza prošlogodišnjeg finala u kom je bila bolja Svitolina.

Svitolina je odigrala savršen turnir. Ruku na srce imala je i dosta lakši žreb od Simone Halep, ali pošto je i ženskom tenisu sve moguće, svaki niz pobeda je znak da je ta igračica u dobroj formi. Redom su padale Martić, Kasatkina, Kerber i Kontavejt. Samo je Kasatkina uspela da joj otkine set, a ostalo je dobila više nego rutinski.
Ovi uslovi u Rimu joj savršeno pogoduju i nije slučajnost što se drugu godinu u nizu nalazi u finalu.

Sa druge strane Simona Halep je prošla put od pakla do raja. Igrala je sa igračicama koje su u samom svetskom vrhu kao što su Naomi Osaka, Medison Kiz, Karolin Garsija i Marija Šarapova. Prosto se ne zna koja je igračica jača, a Simona je to uspela da predbrodi uz uspone i padove. Ono što je za nju bitno jeste da je odbranila bodove, a samim tim i prvo mesto na WTA listi. Može sad koliko toliko da igra rasterećeno, a idealno bi bilo kada bi osvojila veliki trofej pred Roland Garos.

Što se ovog meča tiče treba istaći da obe gaje sličan stil igre. Simona Halep je poznata kao ultra defanzivna teniserka koja živi od protivničkih grešaka. Ume povremeno da uđe u teren, ali to su vrlo retke situacije. Velika mana joj je servis koji joj ne pruža nikakvu prednost, kao i oscilacije. Oscilacije su normalna stvar u tenisu pogotovu kada je ženski u pitanju, ali kod Simone one traju veoma dugo i to protivnice uglavnom koriste.
Tu je naravno i ta psihiloška barijera koju Halepova ne može nikako da probije. Ona je poznata kao jedna od najvećih gubitnica na WTA turu, jer je gubila velika finala više puta.
No, ono što je dobro kod nje jeste da se nikada, ali nikada ne predaje i zaista morate da je slomite do kraja ako želite da je pobedite.

Što se Svitoline tiče radi se o jednoj stabilnoj top 10 igračici koja je dosta napredovala u prethodnih nekoliko sezona. Može da igra podjednako dobro na svim podlogama, ali najdraži joj je beton. Njen stil igre je sličan kao i kod Halepove s tim što je Svitolina mnogo agresivnija igračica i ima plan b u svojoj igri. Kada vidi da joj ne ide, ona je sposobna da primeni drugu taktiku i za to je tu gde jeste.

Ovo bi trebao biti vrlo izjednačen meč, i samo neka loša partija jedne od ove dve sjajne igračice bi uništilo ovo finale. Halepova je spremna za osvetu, dok Svitolina želi još jedan masters trofej. Do sada su se sastale šest puta i izjednačene su po broju pobeda. Ipak, na šljaci je Halepova dosta bolja, ali pošto su vrlo izjednačene mi preporučujemo over kao najbolju opciju za ovaj meč.

Predlog: Više od 21,5 gemova 1,80

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje