četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda bez po muke dobija prvi meč?

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Mornara u prvom meču plejofa ABA lige od 19h u hali Aleksandar Nikolić.

Zvezda je apsolutni favorit, a kladionice ih favoriziju kao favorite sa hendikepom 15.5.

Trener KK Crvena zvezda mts , Dušan Alimpijević: „Od starta sezone govorimo šta je naš primarni cilj i došli smo do finiša tog dela zadatka. Prvi deo je bio da obezbedimo prednost domaćeg terena, a sada glavni deo sezone je upravo početak plejofa. Baš zato što smo se borii za domaći teren, moram da pozovem sve navijače da dođu na utakmicu da nas podrže,  jer mnogo puta smo ove sezone videli koliko nam znači taj vetar u leđa i publika na našem terenu. Nova situacija Nemanja Dangubić najverovatnije završio sezonu.

Mnogo nam znači poslednja pobeda, rekao sam to posle Valensije. Mislim da više od pobede znači način na koji smo pobedili i izgledali na terenu kao tim i kao ekipa.

Vrlo poštujem Mornar i trenera, naravno. Činjenica da smo u našoj dvorani izgubili smo dve utakmice – PAO i Himki“.

Mihailo Pavićević, trener Mornara:

Bilo bi neumjesno da prijetimo Zvezdi, koja je u proteklih nekoliko godina, na ovim prostorima, apsolutno dominantan tim. Bolju vuertiru za nedjeljnu utakmicu nismo mogli napraviti ni mi ni oni. Mi smo protiv Ostendea odigrali fantastičnu utakmicu, a Zvezda je, u drugom poluvremenu, bila sjajna protiv izuzetno jake Valensije. To sve govori da bi ljubitelji košarke u nedjelju, u Beogradu, mogli da prisustvuju jednoj lijepoj, kvalitetnoj utakmici. Zvezda je sigurno, ne samo u odnosu na nas, nego na sve ekipe u ABA ligi, apsolutni favorit, ali kao što sam bezbroj puta rekao – mi se ne plašimo nikog. I to iz prostog razloga što znamo koliko možemo. Nastojaćemo da pružimo maksimum u toj utakmici. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, vidjećemo. Sigurno da imamo nekih svojih aduta koje ćemo pokušati da iskoristimo na toj prvoj utakmici. Ipak, sve zavisi od Crvene zvezde. Zveda je sastavljena od 12 igrača, maltene, podjednakog kvaliteta, na svim pozicijama su pokriveni sa dvojicom ili trojicom igrača, imaju i mladost i iskustvo i atleticizam, jednostavno igranje u Evroligi čini ih dominantnim što se tiče ABA lige. Ali, mi u Beograd idemo dignuta čela i budite sigurni da ćemo dati sve od sebe da eventualnu priliku, odnosno slabije izdanje Crvene zvezde, iskoristimo.“  

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje