petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

0,6 sekundi je dovoljno za pobednički šut Partizana

Da je 0,6 sekundi dovoljno da se uputi pobednički šut, ljubitelji košarke, a posebno navijači Partizana odavno znaju. Takav scenario, viđen je i večeras u Hali sportova „Ranko Žeravica“. Crno-belima je pri rezultatu 77:77 na nešto više od 5 sekundi pre kraja utakmice ostalo svega 0,6 za poslednji napad. Trener Filipovski je pozvao akciju iz auta nakon koje je Rašon Tomas ostao sam. Iako do tog trenutka krilni centar crno-belih nije pogodio iz igre, nakon 8 promašaja je pogodio deveti šut i tako doneo ključnu prednost svom timu. U poslednjih nekoliko sekundi, Momirov je pokušao sa pola terena da Megi donese preokret ali bez uspeha i važna pobeda je pripala Partizanu.

Pre opisane završnice meča, gosti su u uvodnim minutima meča stekli dvocifrenu prednost koja je ostala na snazi i nakan prvih deset minuta igre,ali i pre odlaska na petnaestomnutnu pauzu između druge i treće četvrtine kada je rezultat glasio 40:50.

U trećoj četvrtini je Mega nekoliko puta uspevala da poveća svoju prednost, ali je nakon trojke Petruševa za -14 crno-belih, pet vezanih poena dao Miler-Mekintajer  čime je Partizan prišao na -9 posle 30 minuta. Gde je stao Miler-Mekintajer, nastavio je Pejdž sa dve trojke, dovevši tako crno-bele na -3. Ni tu Parni valjak nije stao, već su seriju nastavili Miler-Mekintajer, Janković i na posletku kapiten Veličković koji je trojkom zapečatio seriju od 17:0 i doneo prednost od 68:65. Ipak, u poslednjem minutu gosti ponovo vode, ali Partizan dolazi do izjednačenja preko Mozlija. Usledila je potom sjajna rampa Mozlija, zahvaljujući kojoj su crno-beli došli u priliku da u poslednjem napadu izbore trijumf.

Na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice, trener crno-belih Saša Filipovski je izjavio:

„Moram da čestitam Megi na vrhunskoj predstavi, pogotovo u prvom poluvremenu, gde smo davali poene u napadu, a u odbrani nismo našli pravo oružje da zaustavimo njihovu igru. Imali smo puno problema sa kontranapadima, odbranom pik-en-rola i sa njihovim skokom u napadu. Na poluvremenu smo se dogovorili da držimo tu koncentraciju, da ne gubimo nadu, da je to ipak utakmica koja se igra 40 minuta i u drugom poluvremenu smo primili 27 poena. Odigrali smo čvršće u odbrani i na kraju uz dozu sreće dobili ovu utakmicu. Imali smo dve utakmice koje smo izgubili, mislim da je Partizan izgubio više utakmica na koš razlike nego što ih je dobio, tako da se to neki put vraća. Zadovoljan sam sa pobedom. Zadovoljan sam što smo zadržali koncentraciju i mirnoću jer se u ovim situacijama gubi nada, dolazi do konflikta, a to se danas nije desilo. Ekipa je ostala zajedno, bodrili su jedan drugog, nismo izgubili nadu, borili se do kraja i verovali u preokret. Tomas koji je imao 0/8 iz igre pogodio je taj šut u napadu u kojem nam je ostalo 0,6 sekundi do kraja. Čestitam svojim igračima na povratku u meč i Megi na odličnoj igri”, rekao je Filipovski.

Partizan NIS

Mika, Miler-Mekintajer 22, Zagorac 4, Pejdž 15, Dangubić 2, Gordić 7, Jaramaz 5, Veličković 8, Janković 3, Tomas 3, Trifunović, Mozli 10

Mega Basket

Mišković 2, Smit 8, Petrušev 23, Tepić 4, Kljajević, Momirov 6, Novak 10, Simonović 14, Jovičić, Cerovina 5, Kazalon 3, Langović 2


Izvor: KK Partizan 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje