petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

1000. meč Karla Anćelotija kao menadžera

Menadžer Bajern Minhena proslavio je za vikend mali jubilej u pobedi svoga tima nad Hamburgom, a rezultat je bio više nego ubedljiv. ,,Bavarci“ su slavili sa čak 8:0. Ovo je bio 1000. meč Italijana kao menadžera.

Karlo Anćeloti počeo je svoju trenersku karijeru u rodnoj Italiji, tačnije u Ređini davne 1995. godine. U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri Anćeloti je bio trener Ređine, Parme, Juventusa, Milana, Čelsija, PSŽ-a, Real Madrida i trenutno je trener Bajern Minhena.

„Kada sam počeo trenersku karijeru u Ređini 27. avgusta 1995. godine protiv Palerma nisam ni sanjao da ću stići do brojke od 1000 mečeva, veoma sam srećan i ponosan na sve što sam uradio u karijeri kao menadžer“, izjavio je Anćeloti.

Italijan je u svojoj dugoj menadžerskoj karijeri osvojio Seriju A, Kup italije, Super kup Italije, dva super kupa Evrope, dve Lige šampiona i svetsko klupsko prvenstvo sa Milanom, Premijer ligu i FA kup sa Čelsijem, Ligu 1 sa PSŽ-om, još jednu Ligu šampiona i Kopa del Rej sa Real Madridom i Super kup Nemačke sa Bajernom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje