sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

16:00 Astana – BATE

U posljednjem pretkolu kvalifikacija za Europsku Ligu posebno me je privukao susret između Astane i BATEa. Prvak Kazahstana na svojoj Astana Areni kapaciteta 30,000 dočekuje dobro poznati BATE. Utakmica počinje u 16:00 sati, a sudi je četvorka iz Belgije s glavnim sudcom S. Delferière koji nije baš lagan na Europskim utakmicama s pokazivanjem kartona i neki prosjek mu je 3,4 žuta po utakmici.

Domaćini su jedna relativno neponata ekipa. Klub iz Kazahstana koji već par sezona u nizu bilježi sve bolje rezultate u Europi. Realno, tko bi očekivao ili neki Kazahstanski klub doživljavao ozbiljno gledano par godina unatrag. Ali kako je Astana kao grad procvijetala tako se počelo ulagati i u nogomet i sada su tu gdje jesu, a gdje će biti to ćemo vidjeti. Astana i sada u nacionalnoj ligi sigurno drži prvo mjesto tako da u punoj pripremi ulaze u ovaj susret. Nemaju nešto impresivan niz jer u proteklih 5 utakmica imaju 2 pobjede, 2 poraza i jednu neriješenu utakmicu, ali zato na svom stadionu bilježe jako dobre rezultate i on im je glavni adut u Europskim ligama. Trenutno imaju manjih problema s ozljedama,a ovo je spisak igrača koji nedostaje: Nuserbayer (fw 18/6), Shomko (df 21/1 susp.), Shitov (df 2/0 sups.)

Gosti su s druge strane jedan jako poznat Europski klub, klub s imenom i tradicijom, a i može se reći rezultatima. Oni također u svojoj ligi dominiraju i siguran sam da su se za ovaj susret prpremili jako dobro. Prije svega njih je do Astane sigurno čekao jako dig put jer je Astana praktično u Aziji i klima i sve ostalo neće biti svakodnevna za goste. Oni su do sada pokazali jako kvalitetnu igru, ali u gostima im kao veliki problem vidim rupe u obrani jer teško ostaju prazne mreže pa čak i protiv nekih lošijih ekipa. S njima nisu otputovala 4 igrača: Volodko (mf 14/2), Milunovic (df 11/2), Scherbitski (gk 1/0), Antsileuski (fw 0/0)

Ove dvije ekipe se nisu susrele nikada prije tako da se nema što reći o međusobnim susretima.

Očekujem jednu dosta otvorenu utakmicu u kojoj očekivam preuzimanje inicijative domaćina i gotovo sam siguran da oni postižu gol, a s druge strane BATE je ekipa koja može uzvratiti i ne vjerujem da će se utakmica održati na tom jednom golu već da će doći i do još kojeg jer ipak se ne radi o toliko snažnim ekipama gdje bi jedna mogla zatvoriti utakmicu i kontrolirati do kraja nakon vodstva. Gledajući dosadašnje susrete iz pretkola također vidimo da bi tu moglo biti golova.

Povezani članci

2 Komentari

    • I nije poenta da tipuje, nego samo da iznese neke činjenice o pomenutom susretu, i pruži što je moguće više korisnih informacija koje je pronašao, a na drugima je da naspram toga, ukoliko žele, biraju šta će da tipuju!

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje