četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Košarka: Analiza Španija-Australija

Sergio Scariolo, selektor Španije izjavio je pred meč koji odlučuje ko osvaja bronzu da će jedino biti zadovoljan osvajanjem trećeg mesta.

„Mi smo došli na turnir sa ciljem da osvojimo medalju“- rekao je trener čija će se ekipa susresti sa Boomersima, koja je po španskim medijima iznenađujuće lako savladana od strane Srbije. Australija ima odlične igrače sa NBA iskustvom, i nimalo nam neće biti lako. Kenguri su u petak imali loš dan i takva igra nije merilo prave snage ove reprezentacije. Pravi reper predstavljaju meč sa Litvanijom. Za pobedu je neophodno da budemo strpljivi i ne puštamo lake poene, kontrolišemo skok i budemo ono što jesmo.“

Na pitanje kako se oseća Pau Gasol, odgovorio je da je prošao kroz tretman i da će izaći na teren.

Ekipa Australije imala je odličan turnir do susreta sa Srbijom i krajnjeg rezultatskog debakla. Međutim svi u timu Ozzija su rešeni da zaborave taj rezultat i okreću se borbi sa Furijom. Na turniru su pokoazali jednu od najboljih igara kako u ofanzivi, tako i u defanzivnim zadacima. Srbija je odlično zatvorila centra Boguta koji u akcijama igra ključnu ulogu čoveka koji baca završni pas i pravi asistenciju za saigrače. Aaron Baynes će morati definitivno više da pokaže od 7 poena koliko je ostvario u polufinalnom meču, a sigurno je da će imati mnogo lakši zadatak jer četvorku i peticu Španije ne krase idealna defanziva. Pre svega se to odnosi na Nikolu Mirotića koji ne može svojom masom da mu parira, dok je Felipe Reyes nešto teža prepreka. Australija mora da zaustavi Gasola ukoliko misli da bude i blizu pobede. Pau beleži na turniru u proseku 18 poena.

Glavni poenter Australije, Patty Mills imao je očajno šutersko veče za 3 poena (1-9) i zabeležio 13 poena, ali definitivno Španija sa odličnim bekovima u defanzivi neće olako puštati plejmejkera San Antonia.

Dellavedova bez blokova Boguta ne može mnogo toga da iskreira, i tu je ključ dobre igre Australije. Matthew je imao svega 2 asistencije u polufinalu, iako je najbolji asistent čitavog turnira!

Bekovi Španije su izuzetni – Rudy Fernandez (10,3 poena po meču), Llull (9,1 poena i 3,3 asistencije) i Sergio Chacho Rodriguez (7,6 poena i 4,7 asistencija). Mills i Dellavedova će imati mnogo posla sa njima u odbrani jer kako mogu da asistiraju Gasolu, podjednako dobro mogu i da postižu poene.

Da li je ovo možda i poslednji veliki turnir Pau Gasola i da li će reprezentativnu karijeru završiti odličjem, ili će Patty Mills doneti prvu košarkašku medalju u zemlju Kengura?

Meč za treće mesto turnira u Riju počinje u 16:30.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje