utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

3×3 reprezentacija Srbije kompletna u Olimpijskom selu

Muška 3×3 reprezentacija okončala je poslednji deo priprema za nastup na Olimpijskim igrama, i konačno se kompletna “uselila” u Olimpijsko selo. Grad Karacu su naši reprezentativci napustili u utorak, a za Beograd su se vratili Marko Savić i Stefan Kojić, uz trenere Marka Ždera, Danila Lukića, i fizioterapeuta Dušana Sajića.

U ponedeljak uveče je Dušan Domović Bulut krenuo iz Beograda put Japana, a reprezentaciji se pridružio sinoć (u utorak uveče) u Olimpijskom selu. Ostali članovi ekipe su stigli u Tokijo u poslepodnevnim časovima, a to su Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, uz selektora reprezentacije Gorana Vojkića. Misija Olimpijskog komiteta Srbije u Olimpijskom selu srdačno je dočekala 3×3 reprezentativce i adekvatno ih smestila.

Danas (u sredu) je reprezentacija trenirala na glavnom terenu, u terminu približnom vremenu odigravanja utakmica, a utisci o tome kako samo “borilište” izleda su oduševljavajući. Domaćin je napravio arenu za preko 7.000 gledalaca, koja će, na žalost, biti prazna zbog donetih mera za suzbijanje širenja Kovid19 virusa u Japanu. Reprezentacija Srbije će i sutra trenirati u istom terminu, ali na terenu za zagrevanje (pomoćnom terenu) glavnog 3×3 kompleksa – Aomi Urban Sport Parka (u kome će se pored 3×3 košarke održati i takmičenje u slobodnom penjanju uz veštačke stene).

Reprezentacija Srbije svoje prve mečeve igra već u subotu: od 12.00 časova protiv selekcije Kine (po srpskom vremenu od 5.00 sati), da bi od 15.25 sati (8.25 časova po srpskom vremenu) odmerila snage sa reprezentacijom Holandije. U istim terminima 3h3 reprezentacija će i igrati i u nedelju i ponedeljak preostale mečeve u preliminarnoj fazi.

Podsećamo da se takmičenje odvija po jednokružnom bod sistemu (“svako sa svakim” igra po jedan meč) – dakle sedam mečeva, da bi nakon preliminarne faze dve prvoplasirane ekipe direktno ostvarile plasman u polufinale, dok preostale ekipe rangirane od trećeg do šestog mesta razigravaju (“malo četvrtfinale”) za preostala dva mesta u polufinalu.


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje