Advertisement
MaxBet

Bliži nam se poslednje kolo Evrolige. Od 1. do 5. pozicije stvar je jasna, međutim imamo još uvek šest ekipa koje se bore za 6., 7. i 8. poziciju, a to su Baskonia, PAO, Zalgiris, Milano, Maccabi i Olympiacos.

BASKONIA

U četvtak Baskonia igra protiv CSKA u Moskvi i Baskijci su ekipa koja ima najveće šanse za plasman u playoff. Situacija je takva da oni sa pobedom sigurno idu u playoff, tj sigurno će obezbediti 6. poziciju i igraće protiv Reala. Samo u 2/64 kombinacije oni ne mogu da izbore plasman a to su:
1) Samo pobede Milana i Olympiacosa od svih 6 ekipa koje se takmiče za playoff,
2) Samo pobede Milana, Maccabija i Olympiacosa od svih 6 ekipa koje se takmiče za playoff

PANATHINAIKOS

Pao će u četvrtak ugostiti Budućnost i očekujemo pobedu. U tom slučaju PAO sigurno obezbeđuje playoff i to na 6. mestu ako Baskonia ne pobedi, ako i Baskonia pobedi, zauzeće 7. mesto i igraće protiv CSKA u playoffu. Postoji 13/32 kombinacija da se PAO ne plasira u playoff u slučaju da izgube u četvrtak.

ZALGIRIS

Zalgiris igra protiv Reala takođe u četvrtak, a u slučaju poraza, postoje teoretske šanse da odu u playoff. Situacija kao što je samo pobeda Baskonije od svih 6 ekipa koje se bore ili samo pobede Baskonije i Panate ili samo pobeda Panate ili da nijedna od 6 ekipa ne pobedi, omogući će Zalgirisu plasman. Postoje i teoretske šanse da se Zalgiris ne kvalifikuje i u slučaju pobede protiv Reala.

MILANO

Milano igra protiv Efesa u četvrtak, a bez pobede ne mogu u playoff. Čak postoje i male šanse da u slučaju njihove pobede opet ne obezbede plasman.

MACCABI

Maccabi takođe nije u zavidnoj poziciji. Igraće u petak protiv Fenera, a u slučaju poraza neće izboriti plasman, šta god druge ekipe uradile. U slučaju pobede i dalje su šanse za plasman minimalne.

OLYMPIACOS

Olympiacos će dočekati Darussafaku u petak i bez pobede ne mogu da se nadaju playoffu. U slučaju pobede, ne mora da znači da će se plasirati, ali svakako imaju veće šanse od Maccabija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.