četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Atletiko Madrid – Juventus (Najava meča i predlog za klađenje)

Večeras od 21 časa po našem vremenu odigraće se dve utakmice osmine finala Lige Šampiona, a u jednoj od njih španski Atletiko iz Madrida dočekaće ekipu italijanskog Juventusa.

Ovaj susret održaće se u prestonici Španije, na stadionu “Vanda Metropolitano“, a pravdu će deliti nemački arbitar Feliks Cvajer uz pomoć Torstena Šifnera i Marka Ahmulera.


Nakon što je prošlu sezonu završio na 2. mestu u španskom prvenstvu, Atletiko Madrid je pobedom u finalu Lige Evrope samo potvrdio svoje učešće u grupnoj fazi Ligi Šampiona. Popularne “Jorgandžije“ uspele su da bez većih problema savladaju francuski Marselj (3:0) i tako dođu do svog trećeg trofeja u Ligi Evrope, nakon što su to već učinili 2010. i 2012. godine.

Bilo kako bilo, dosta dobra izdanja pružili su i ove sezone, u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, pošto su u okviru grupe A zauzeli 2. mesto na tabeli, iza Dortmunda, a ispred Klub Briža i Monaka.

Iako su tokom grupne faze ostvarili potpuno isti učinak kao i prvoplasirana nemačka ekipa (4 pobede, 1 remi i 1 poraz), u njihovu korist nije išla činjenica da su nakon poraza od Dortmunda sa ubedljivih 4:0 uspeli da slave samo sa rezultatom 2:0.

Što se tiče trenutne forme, Atletiko je nastavio sa odličnim rezultatima i nakon te kampanje u grupnoj fazi, pošto su na 11 odigranih utakmica u okviru svih domaćih takmičenja zabeležili 6 pobeda, 3 remija i 2 poraza. U ovom trenutku zauzimaju drugo mesto u ligi, dok su iz Kupa Kralja ispali iako su došli do 2 remija u dvomeču osmine finala sa Đironom (3:3, 1:1).

Izostanci: Na današnjoj utakmici očekuje se identičan sastav kao i na meču protiv Rajo Valjekana koji je odigran u subotu. Dakle, Simeone neće moći da računa na štopera Lukasa Ernandeza (22n/1g/0a) zbog povrede kolena, dok je vezista Koke (26n/5g/3a) registrovan za ovaj meč, ali je i dalje pod upitnikom zbog problema sa mišićima. Napadač Dijego Kosta (16n/4g/2a) se oporavio od povrede stopala nakon 2 meseca, ali se očekuje da danas ostane na klupi.

Očekivani sastav: Oblak – Luis, Godin, Himenez, Arijas – Saul Niguez, Tomas Partej, Rodrigo, Korea – Grizman, Morata.


Juventus, inače aktuelni šampion Italije i trenutno vodeći tim u Seriji A, je do nokaut faze Lige Šampiona stigao nakon odlično odrađenog posla u okviru grupe H gde su odmeravali snage sa Mančester Junajtedom, Valensijom i Jang Bojsima.

“Stara dama“ je nakon 6 odigranih kola zauzela 1. mesto na tabeli sa ukupnim učinkom od 4 pobede i samo 2 poraza, na mečevima protiv Mančester Junajteda kod kuće (1:2) i Jang Bojsa u gostima (2:1).

Pred meč sa Atletikom, ekipa Juventusa može da se pohvali fantastičnom formom, pošto su u okviru Serije A uspeli da se učvrste na 1. mestu sa čak 13 bodova više od Napolija. Nakon poslednjeg odigranog meča u Ligi Šampiona odigrali su 9 utakmica u prvenstvu, gde su ostvarili 7 pobeda i 2 remija, a treba napomenuti da je fantastični Kristijano Ronaldo sa 9 golova i 3 asistencije učestvovao kod čak 12 od 20 pogodaka.

Izostanci: Masimilijano Alegri danas neće imati na raspolaganju centralnog defanzivca Medhija Benatiju (6n/0g/0a) koji je prešao u redove katarskog Al Duhaila, kao ni desnog krilnog napadača Huana Kuardada (16n/1g/4a) koji će biti van terena do marta zbog operacije kolena. Osim njih dvojice, van spiska su i vezista Sami Kedira (15n/2g/0a) i desno krilo Daglas Kosta (24n/1g/2a).

Očekivani sastav: Šćećni – Sandro, Kjelini, Bonući, Kanselo – Matuidi, Bentakur, Pjanić – Dibala – Ronaldo, Mandžukić.


Što se tiče međusobno odigranih utakmica, Atletiko i Juventus su se do sada sastali samo dva puta i to u okviru grupne faze Lige Šampiona, tokom sezone 2014-15. 

09.12.14 CL Juventus Atletiko Madrid 0 : 0 (0 : 0)
01.10.14 CL Atletiko Madrid Juventus 1 : 0 (0 : 0)

Tada smo mogli da vidimo slavlje Atletika minimalnim rezultatom na utakmici koja je odigrana u Madridu, dok je revanš meč u Torinu završen bez pobednika, ali i bez golova.


Prognoza: Atletiko i Juventus sezonama u nazad uspevaju da ostvare dosta dobar plasman na evropskim takmičenjima, pa samim tim iskustvo svakako jeste nešto što krasi ekipe Dijega Simeonea i Masimilijana Alegrija. Nema sumnje da nas i danas očekuje velika borba sa obe strane kako bi se tekuća kampanja u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju završila uspešno, a zahvaljujući nešto defanzivnijem stilu igre koji gaje argentinski i italijanski stručnjak ni ovog puta ne možemo da očekujemo previše golova.

Prognoza rezultata – 1:1

0-2 @1,60 (od 0 do 2 gola na utakmici)

P/K X @1,65 (nerešeno na poluvremenu ili na kraju utakmice)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje