subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona (1/8 finala): Real Madrid – Mančester Siti (najava meča)

Liga Šampiona: Real Madrid – Mančester Siti

Ove srede su na programu dve utakmice osmine-finala Lige Šampiona, a jedna od njih odigraće se na stadionu Santiago Bernabeu, gde se sastaju Real Madrid i Mančester Siti. Za glavnog sudiju ovog duela delegiran je Italijan, Daniele Orsato.


Real Madrid je nakon 7 vezanih pobeda ponovo ušao u manju krizu rezultata. Nakon ispadanja iz Kupa Kralja od Real Sosijedada (3:4), usledila je pobeda protiv Osasune (4:1), ali i remi sa Selta Vigom (2:2), te poraz od Levantea (0:1) što je stvorilo nove probleme za Zinedina Zidana. Ovaj tim se uoči El Klasika nalazi na 2. poziciji sa dva boda manje od vodeće Barselone.

Na današnjoj utakmici će zasigurno nastupiti bez napadača Edena Hazard-a (15n/1g/5a) koji na susretu sa Levanteom zaradio ozbiljnu povredu. Pored toga, za utakmicu nije registrovan centralni bek Nacho Fernández (9n/2g/0a), kao ni napadač Rodrygo (18n/7g/2a).

“Kraljevski klub“ će na teren verovatno istrčati u sledećoj formaciji: Courtois – Mendy, Ramos, Varane, Carvajal – Kroos, Casemiro, Valverde – Isco, Benzema, Bale.


Mančester Siti je zaista u teškoj situaciji pred današnji meč. Izgubili su borbu za titulu u Premijer Ligi, jer zaostaju čak 22 boda od vodećeg Liverpula, a nedavno ih je dočekala vest da zbog kazne UEFA-e neće moći da igraju u Ligi Šampiona sledeće dve sezone. To je praktično postavilo novi prioritet za tim Pepa Gvardiole, a to je što bolji plasman u najelitnijem klupskom takmičenju kako bi se spasila tkeuća sezone. Prva prepreka na tom putu biće im duel sa španskim velikanom, na koji stižu nakon dve vezane pobede u prvenstvu Engleske, protiv Vest Hema (2:0) i trećeplasiranog Lester Sitija (1:0).

Dobra vest za popularne “Građane“ i, pre svega menadžera Pepa Gvardiolu, je da su svi standardni igrači krenuli na put za Madrid, te se na terenu očekuje najjača postava.

To bi trebalo da izgleda ovako: Ederson – Mendy, Laporte, Fernandinho, Walker – D. Silva, Rodrigo, De Bruyne – Sterling, Agüero, Mahrez.


Ovi timovi su se do sada sastali ukupno šest puta, od čega četiri puta u Ligi Šampiona, a dva u sklopu Međunarodnog Kupa Šampiona. Za to vreme imali smo priliku da vidimo 3 pobede Real Madrida, 2 remija kao i 1 pobedu Mančester Sitija (na poslednjem susretu).

27.07.17 ICC Mančester Siti Real Madrid 4 : 1
04.05.16 CL Real Madrid Mančester Siti 1 : 0
26.04.16 CL Mančester Siti Real Madrid 0 : 0
24.07.15 ICC Mančester Siti Real Madrid 1 : 4
21.11.12 CL Mančester Siti Real Madrid 1 : 1
18.09.12 CL Real Madrid Mančester Siti 3 : 2

Prognoza: Iako je Real Madrid ušao u nešto lošiju formu, činjenica je da je tako nešto moralo da se desi nakon fantastičnog niza rezultata i 21 meča bez poraza, a verujemo da je Zidan na pravi način pripremio ekipu za večerašnji okršaj. Sa druge strane, Mančester Siti će morati da da svom maksimum jer im je samo još ovaj “front“ ostao otvoren. Naše mišljenje je da ćemo na večerašnjem susretu gledati pravo nadmudrivanje dve strane te da, posebno u prvoj polovini meča, neće postići mnogo golova. Naš predlog je “2>“, tj. da ćemo više pogodaka videti u drugih 45 minuta, a kvota je odličnih 1,95.


Navedeni predlozi nisu ”sigurni” i igrate ih na sopstvenu odgovornost. Ukoliko imate predlog koji se razlikuje od našeg, slobodno ostavite komentar ispod teksta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje