petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Premijer Liga (Rusija): Najava utakmica 2. kola i predlozi za klađenje (14. avgust)

Tinkoff Premijer Liga je prva fudbalska liga Rusije i u ovom formatu postoji od 2001. godine. U ligi učestvuje 16 timova koji imaju priliku da se bore za odlazak u Ligu Šampiona, Ligu Evrope, a oni najlošiji i u drugi rang takmičenja, Fudbalsku Nacionalnu Ligu.

Od sezone 2020-21 prva pozicija vodi u grupnu fazu Lige Šampiona, druga u kvalifikacije tog takmičenja, dok treće i četvrto mesto donose ekipama prolaz u kvalifikacije za novonastalu Evropsku Konferencijsku Ligu.


Spartak Moskva – Ahmat Grozni (19:00)

Poslednji meč koji je na programu ovog petka odigraće se od 19 časova na Otkritje Areni kada će moskovski Spartak ugostiti ekipu Ahmata iz Groznog.

Spartak je novu sezonu u šampionatu Rusije otvorio utakmicom protiv Sočija, a iako su već u 10. minutu vodili sa 2:0 i tokom celog meča bili dominantna strana, Moskovljani su na kraju morali da se zadovolje samo jednim bodom, s obzirom na to da su gosti dva puta bili precizni sa bele tačke, u 15. i 90. minutu. Suđenje Vasilija Kazarcevog, a posebno taj penal iz same završnice, digao je veliku prašinu u ruskom fudbalu, a situacija je eskalirala do te mere da je predsednik kluba Leonid Fedun najavio i istupanje iz lige. Do istupanja nije došlo, niti će, ali je to bilo dovoljno da fudbalski savez odstrani sa dužnosti Vasilija Kazarcevog i u zvaničnom saopštenju potvrdi da duel Samuela Žigoa i Anatolija Nimčenka zapravo nije bio za najstrožu kaznu. Sve u svemu, na Spartakovom kontu ostaje samo jedan bod i to je jedino što se sada računa. Što se tiče današnjeg meča, Domeniko Tedesko će imati na raspolaganju sve igrače osim novopridošlog Aleksandra Kokorina (0/0/0) koji još uvek čeka svoj debi.

Ahmat je prvu utakmicu u sezoni i prvu utakmicu pod vođstvo novog trenera odigrao u gostima protiv Arsenala iz Tule, a ista je završena nerešeno i potpuno praznih mreža. Tvrd okršaj i nizak tempo su se zaista mogli i očekivati od ove dve ekipe, posebno od gostujućih igrača kojima je na prvoj utakmici pod komandom Andreja Talalajevog jedini zadatak bio da ostanu neporaženi, u čemu su i uspeli. Danas će na teren najverovatnije istrčati u kompletnom sastavu, a pod upitnikom je samo nastup napadača Idrisa Umajevog (1/0/0).

Mišljenje urednika: Veoma bitan meč za domaći tim. Nakon nesrećno zabeleženog remija u prvom kolu danas će morati da idu na 3 boda, a za to imaju idealne uslove jer igraju protiv jednog lošijih gostiju u elitnom rangu. Ahmatu ne preostaje ništa drugo nego da uspori tempo igre kao što je to bio slučaj protiv Arsenala, a najviše što možemo da očekujemo od njih je da svedu broj golova Spartaka na 1-2 i da eventualno ostanu neporaženi u prvih 45 minuta. Više od toga bi bilo ogromno iznenađenje.

Predlog za klađenje – 1 (1,75) – 2:0 (0:0)


Navedeni predlozi predstavljaju lično mišljenje urednika i kao takvi nisu 100% sigurni!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje