četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Juventus vs Ferencvaros i Man.United vs Basaksehir (najava i analiza utakmica)

Nakon pauze zbog obaveza nacionalnih reprezentacija u predhodne dve nedelje, vratio nam se klupski fudbal, a u utorak i sredu na programu je četvrto kolo grupne faze najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi – Lige Šampiona…U ovom članku analiziraćemo dve utakmice koje se igraju u utorak veče : Juventus vs Ferencvors kao i Manchester United vs Basaksehir…

JUVENTUS – FERENCVAROS

JUVENTUS se trenutno nalazi na drugoj poziciji u grupi „G“ sa šest osvojenih bodova iz prva tri duela, kao i pozitivnu gol razliku 6:3. Torinski klub je u premijernom kolu kao gost savladao Dynamo Kiev (0:2), zatim su na svom terenu pretrpeli poraz od ekipe Barcelona (0:2), da bi pre 20-tak dana veoma lako stigni do trijumfa u Mađarskoj protiv svog narednog rivala, Ferencvaros (1:4). „Stara Dama“ polako „diže“ formu, te su i u domaćem šampionatu krenuli sa dosta boljim izdanjima i rezultatima, a posebno je golgeterski raspoložen – C.Ronaldo koji je postigao čak pet pogodaka na poslednja tri duela u „Serie A“. Aktuelni prvak Italije u naredni meč ulazi veoma motivisan, jer bi u slučaju trijumfa i osvajanja sva tri boda (pritom da Dynamo Kiev ne pobedi Barcelonu) osigirao svoj plasman u nokaut fazu ovog takmičenja, te bi poslednja dva kola dočekao bez prevelikog rezultatskog pritiska. Van stroja su – G.Chiellini (defanzivac), M.Demiral (defanzivac), L.Bonucci (defanzivac).

Izjava trenera A.Pirlo uoči utakmice:“ Moramo da izađemo na teren kao da je finale, treba nam pobeda da izborimo prolaz u osminu finala. Moramo da ostvarimo to kako bismo omogućili ostalim igračima da se odmaraju protiv Dinama i Barselone. Protiv Kaljarija smo imali pravi pristup. Sada igrači znaju bolje jedni druge i trebalo je vremena da se naviknu“.

Očekivani sastav (4-4-2) W.Szczesny – J.Cuadrado, Danilo, M.De Ligt, A.Sandro – F.Chiesa, R.Bentancur, W.McKennie, D.Kulusevski – A.Morata, C.Ronaldo

FERENCVAROS na svom kontu do sada ima jedan osvojen bod uz negativnu gol razliku 4:11. „Vatreno krštenje“ imali su u prvom kolu kada su gostovali ekipi Barcelone koja ih je veoma lako pobedila (5:1), ali su u narednoj utakmici uspeli da osvoje bod u susretu protiv Dynamo Kiev (2:2), iako su na poluvremenu imali zaostatak od dva pogotka. Već spomenuto, protekli meč su izgubili na svom terenu od „crno-belih“ sa ubedljivih 1:4. Mađarski prvak je svakako veliki autsajder u ovoj grupi, ali oni vide svoju priliku da stignu barem do trećeg mesta na tabeli koje vodi dalje u Ligu Evrope. Ipak, za takav „scenario“ biće ključan duel protiv ukrajinskog predstavnika (kada će najverovatnije biti odlučen „putnik“ u Ligu Evrope), dok objektivno gledano na gostovanju u Torinu nemaju prevelikih razloga za optimizam. Biće oslabljeni neigranjem – E.Civic (defanzivac), A.Frimpong (defanzivac).

Očekivani sastav (4-1-4-1)D.Dibusz – G.Lovrencsics, M.Blazic, L.Dvali, E.Botka – I.Kharatin – M.Heister, D.Siger, M.Uzuni, T.Nguen – F.Boli

Mišljenje urednika: Juventus je apsolutni favorit za pobedu i ništa osim njihove nove ubedljive pobede protiv mađarskog tima ne treba očekivati.

 

Glavni sudijaD.Siebert

Predlog za tipovanje – 1-1&2+ / @1.60

Utakmica je na programu u utorak sa početkom od 21h na stadionu „Allianz Arena“.

 

MANCHESTER UNITED – BASAKSEHIR

MANCHESTER UNITED u ovom momentu je lider u grupi „H“ sa šest sakupljenih poena i pozitivnom gol razlikom 8:3. Evropsku sezonu su započeli neočekivanom pobedom protiv Paris Saint Germain (1:2), a zatim su „demolirali“ RB Leipzig sa ubedljivih 5:0. Ipak, utisak su pokvarili u protekloj utakmici kada su u Turskoj pretrpeli poraz od svog sadašnjeg rivala, Basaksehir (2:1). „Crveni Đavoli“ su time zakomplikovali svoj plasman u 1/8-finala Lige Šampiona, stoga im je ovoga puta neophodno da osvoje ceo „plen“, jer ih u poslednja dva duela očekuje gostovanje u Nemačkoj, kao i susret protiv „nosioca“ ove grupe, PSG-a. Tokom vikenda su napokon ostvarili prvu prvenstvenu pobedu na domaćem terenu ove sezone, te sa novom dozom samopouzdanja ulaze u naredni meč, ujedno i sa imperativom trijumfa i „osvete“ zbog pomenutog poraza pre tri nedelje. Van stroja su – P.Jones (defanzivac), L.Shaw (defanzivac), E.Bailly (defanzivac), J.Lingard (vezista).

Izjava trenera O.G.Solskjaer uoči utakmice: Biće nam potrebno najmanje 10 bodova da prođemo dalje, ako ne čak i 12. Ući ćemo u meč sa željom da pobedimo naravno, ali i da pobedimo uz dobru igru. Od samog početka bila je ideja da što pre dođemo do tih 10 bodova u grupi, ali poraz u prošlom kolu nam otežava posao“.

Očekivani sastav (4-2-3-1) D.De Gea – A.Wan-Bissaka, H.Maguire, A.Tuanzebe, A.Telles – Fred, S.McTominay – M.Rashford, B.Fernandes, M.Greenwood – A.Martial

BASAKSEHIR uoči ovog kola se nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa 3 sakupljena boda (gol razlika 2:5) iz spomenutog trijumfa nad Man. United (2:1). Turski šampion je predhodne pretrpeo poraze od RB Leipzig sa 2:0, a zatim i od PSG-a na svom terenu 0:2. Basaksehir je svakako veliki autsajder u ovoj grupi sa ostalim timovima koji su ipak dosta kvalitetniji od njih, ali nema dileme da će nastojati da pruže veliki otpor u preostale tri utakmice. Na gostovanje na „Teatar snova“ odlaze u ne tako dobrom raspoloženju, jer su tokom vikenda doživeli poraz u derbi susretu protiv ekipe Besiktas (3:2). Za goste neće nastupiti – J.Caicara (defanzivac), E.Crivelli (napadač), dok su upitni nastupi – D.Aleksic (vezista), M.Gunok (prvi golman).

Očekivani sastav (4-5-1) M.Gunok? –  Rafael, M.Skrtel, A.Epureanu, B.Bolingoli-Mbombo – E.Visca, M.Tekdemir, B.Ozcan, I.Kahveci, D.Turuc – D.Ba

Mišljenje urednika: Manchester United ima svojih problema i ove sezone što svakako nije ništa novo, ali na predstojećem duelu moraju da odigraju na očekivanom nivou i samim tim osvoje veoma važne bodove protiv tima koji ih je već iznenadio, te sebi ne smeju da dozvole novi kiks u susretu sa rivalom od kojeg su ipak znatno kvalitetniji.

 

Glavni sudijaO.Hategan

Predlog za tipovanje – 1&2-5 / @1.65

Utakmica je na programu u utorak sa početkom od 21h na stadionu „Old Trafford“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje