petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Divlji veprovi počeli sezonu sigurnom pobedom – SK PLS 2021

Posle godinu dana pauze zbog epidemije koronavirusa, Divlji veprovi iz Kragujevca odbranu Serbian Bowl titule otvorili su pobedom na gostovanju Požarevac Pastuvima, rezultatom 26:2.

Zbog novog pravila da bar jednu utakmicu svaki tim odigra sa domaćim kvoterbekom, Kragujevčani su odlučili da to bude baš ovaj meč, pa je tako u prvom poluvremenu napad predvodio Aleksa Đokić, a u drugom Stefan Đurić. Meč je pored startnog QB Ajzee Vida propustio i drugi import Veprova, trkač Ešton Herd, zbog povrede.

Ipak, ekipa Wild Boars je pokazala raznovrsnu igru, poene su postizali kroz pas, trčanjem, a i iz trik akcije iz punt formacije. Osim toga, čak dva puta su zadržali loptu u posedu uspešnim izvođenjem onside kicka.

Gosti su poveli pasom Đokića ka Petru Goiću, a potom uvećali vođstvo sejftijem i trčanjem Stefana Đurića (16:0). Do odlaska na odmor i Požarevljani su izborili sejfti (16:2), a u nastavku susreta je ponovo na scenu stupio junak susreta Goić, najpre uspešnim fild golom, a zatim i trčanjem za tačdaun – 26:2.

Iskusni raningbek Veprova Mihailo Novaković oduševljen je što je liga konačno počela, iako uslovi u nedelju nisu dozvolili najbolji fudbal koji njegova ekipa može da prikaže: „Vremenski uslovi su bili jako loši. Liga nikad nije počela kasnije, a nikad se nije igralo po lošijem vremenu kao ovog vikenda. Za prirodan teren, kiša, vetar i 22 igrača na terenu je bilo previše. Blato koje se lepilo za loptu činilo je svaki deo igre nemoguć. Nije moglo da se trči, nije mogao da se baca pas. Nije bilo akcije da lopta ne ispadne ili ne isklizne. Slikovito rečeno, bio je to vatromet famblova i izgubljenih lopti. Igra je u nekoliko navrata više ličila na ragbi. Odbrana je na samom pocetku sjajnim sekom Milorada (Novakovića) isforsirala fambl kvoterbeka Pastuva i postigla poene. U nastavku igre odustali smo od svih akcija osim klasičnih širokih trčanja ili na silu kroz sredinu”, izjavio je dugogodišnji reprezentativac.

Sa druge strane, čelnik Pastuva Nebojša Kartalija imao je nešto bolje viđenje ovog duela:„Ovo je bila solidna utakmica za nas protiv šampiona i najbolje ekipe u Srbiji. Bo je dosta težak teren za igru pa ni jedna ekipa nije mogla nesto više da pokaže u napadu, ali opet mi smo imali više grešaka pa nas je to na kraju koštalo pobede. Free play za prvi TD, dva onside kick-a koje je ekipa Kragujevca povratila i trčanje za TD iz punt formacije su nas koštala možda boljeg rezultata. Nismo zadovoljni ni nezadovoljni, već idemo dalje i sledeće gostovanje protiv Vukova u Beogradu nam je nova šansa da pokažemo da smo napredovali”, rekao je Nebojša Kartalija, generalni menadžer Pastuva.

Utakmica između ovih ekipa je prenošena direktno na linku koji su zajedno obezbedili Pastuvi i SAAF. Snimak možete pogledati i na Youtube stranici SAAF.

U drugom kolu Divlji veprovi su slobodni, a potom dočekuju beogradske SBB Vukove.

Požarevac Pastuvi – Supernova Kragujevac Wild Boars 2:26 (0:7, 2:9, 0:0, 0:10)

Kretanje rezultata:
0:7 Aleksa Đokić pas ka Petru Goiću, Goić PAT
0:9 sejfti
0:16 Stefan Đurić trčanje, Goić PAT
2:16 sejfti
2:19 Goić fild gol
2:26 Goić trčanje, Goić PAT

Tekstu doprineo: Igor Lazarević


Izvor: SAAF

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje