subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: DANSKA – FINSKA (najava meča i predlog za klađenje)

Druga utakmica drugog dana Evropskog prvenstva, biće susret između dve selekcije iz Skandinavije – Danske i Finske.

DANSKA

FIFA rang lista: 10. mesto


EURO 2021: Dinastija Šmajhel, Eriksen i novi talenti – selekcija Danske (igrači, selektor, rezultati, kladionica)


 

Stil igre: Standardna formacija koju igraju je 4-2-3-1, gde je svakako glavni igrač tima – C.Eriksen (na poziciji 10-ke iza centralnog napadača) koji ima potpuno slobodu u kreiranju napada i od njega će umnogome zavisiti izdanje ove selekcije. Veliku ulogu imaju i bočni defanzivci, jer se vrlo često pojavljuju u završnici napada. „Osigurači“ na sredini terena jesu dvojac – P.Hojbjerg i T.Delaney, dok standardni štoperski tandem čine – A.Christensen i S.Kjaer, što uz veoma kvalitetnog golmana u vidu – K.Schmeichel pokazuje da imaju veoma respektabilnu defanzivu.

Forma: Danci igraju itekako kvalitetno poslednjih godina o čemu dovoljno govori njihov trenutni visok plasman na FIFA rang listi. Pritom, na prethodnih 28 utakmica u svim takmičenjima su pretrpeli samo dva poraza i to oba puta od selekcije Belgije.

Izostanci: Tim je kompletan i svi igrači su spremni za duel.

Očekivani sastav: (4-2-3-1) –  K.Schmeichel – D.Wass, A.Christensen, S.Kjaer, B.Maehle – P.Hojbjerg, T.Delaney – Y.Poulsen, C.Eriksen, M.Braithwaite – J.Wind

 

FINSKA 

FIFA rang lista: 54. mesto


EURO 2021: Zemlja Deda Mraza debituje! – selekcija Finske (igrači, selektor, rezultati, kladionica)


 

Stil igre: Dve formacije se izdvajaju u postavci igre Finske – 5-3-2 i 4-4-2, pa će biti zanimljivo videti koji će sistem biti primaran kada je reč o ovoj selekciji. Imaju dosta dobrog golmana – L.Hradecky koji nastupa za Bayer Leverkusen, zatim defanzivno dosta kvalitetni centralni vezni igrači – G.Kamara i T.Sparv, dok su „glavne uzdanice“ tima napadači – T.Pukki i J.Pohjanpalo. Nedostatak kreativnog veziste problem je u igri tima, dok i defanzivna linija nije „preterano kvalitetna“.

Forma: Dosta slabe rezultate Finska je ostvarila u minulom periodu, jer nemaju trijumf na poslednjih šest utakmica u nizu – četiri poraza i dva remija uz gol razliku na tim susretima 6:14.

Izostanci: Nema povređenih igrača u sastavu.

Očekivani sastav: (5-3-2) –  L.Hradecky – J.Uronen, P.Arajuuri, J.Toivio, D.O’Shaughnessy, J.Raitala – G.Kamara, T.Sparv, R.Lod – J.Pohjanpalo, T.Pukki

 


Međusobni mečevi: Odigrali su do sada pet meča u istoriji, Danska je pobedila na četiri uz jedan remi, te Finska nema trijumf nad predstojećim rivalom.


Predlog za klađenje: Ako poredimo kvalitet ovih reprezentacija, on je svakako na strani Danske, koju mnogi eksperti vide kao jedno od potencijalno najprijatnijih iznenađenja ovog turnira. Kako se u grupi nalaze i Belgija i Rusija, ovo je utakmica u kojoj Danci imaju „imperativ“ trijumfa. Sa druge strane, Fincima je ovo debitanski nastup na nekom velikom takmičenju, te se od njih ne očekuje neki „poseban“ rezultat. Objektivno, radi se o dosta limitiranoj ekipi, koja će izvesno pokazati borbenu igru, ali generalno su među najslabijim selekcijama na Evropskom prvenstvu, te im niko ne daje šansu protiv dosta kvalitetnijih reprezentacija od sebe u grupi „B“ za plasman u nokaut fazu. Stoga, Danska je svakako veliki favorit za pobedu, a dodatnu prednost imaće u činjenici da ovu utakmicu igraju na domaćem terenu u Kopenhagenu, gde će biti dozvoljeno oko 25.000 navijača na tribinama, što je svakako dodatna motivacija za njih.

Glavni sudija A.Taylor (England)

Predlog za tipovanje1&2-5 / @1.95

Utakmica je na programu 12. juna sa početkom od 18h na stadionu „Parken“ u Kopenhagenu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje