utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2021: BELGIJA – RUSIJA (najava meča i predlog za klađenje)

Večeras će se od 21 čas po našem vremenu sastati Belgija i Rusija u okviru 1. kola grupe B, a pored ove dve reprezentacije, u istoj grupi takmiče se Danska i Finska. Utakmica će biti odigrana na stadionu „Gazprom Arena“ u Sankt Peterburgu, pred maksimalno 34.000 navijača. Dakle, Belgija je nominalni domaćin, ali Rusija je realni domaćin.


FIFA rang lista: 1. mesto

Websajt saveza https://www.rbfa.be/en/homepage-b

Od Belgijanaca se, reklo bi se, svaki put očekuje mnogo, a reprezentacija koja je 1. na FIFA rang listi sa pravom ima ulogu favorita za osvajanje prvenstva Evrope. Reprezentacija se sastoji od fudbalera koji igraju u najvećim evropskim klubovima, a sigurno će želeti da prevaziđu 2. mesto iz 1980. i 3. mesto iz 1972. godine na Evropskim prvenstvima, te dođu do titule. Najčešće igraju u formaciji 3-4-1-2, napadi kreću od poslednje linije tima, bočni igrači imaju punu slobodu i vrlo često formiraju trouglove i četvorouglove sa fudbalerima veznog reda, gde uz brzu razmenu dodavanja lako dolaze do protivničkog gola.

Kada je reč o pripremnim utakmicama, Belgijanci su odigrali 2, sa Grcima 1:1 i pobedili su Hrvate rezultatom 1:0. Kada je reč o kvalifikacijama za SP, prvi su u grupi B, gde su pobedili Vels i Belorusiju, a igrali su nerešeno sa Češkom.

Belgijanci bi trebalo da budu u gotovo kompletnom sastavu, pitanje je jedino hoće li Eden Hazard i Kevin De Bruyne biti u mogućnosti da igraju večeras, dok će Alex Witsel sigurno biti odsutan. Ipak, Dendocker i Tielemans moraće da nadomeste odsustvo Witsel-a, Hazard-a će na mestu ofanzivnog veziste, gotovo izvesno, menjati brat, a odsustvo de Bruyne-a moraće da nadomesti Mertens. Ispred svih biće Lukaku, jedan od favorita za najboljeg strelca šampionata.


FIFA rang lista: 38. mesto

Websajt saveza: https://www.rfs.ru/

Reprezentacija Rusije će imati težak zadatak da se plasira u nokaut fazu takmičenja, ali u grupi sa Belgijom, Danskom i Finskom, realno je očekivati da će zauzeti 2. ili 3. mesto, iako je 3. mesto najrealnije. Oni će bodove tražiti protiv Finske, eventualno Danske, dok su protiv Belgije, iako su realni domaćini, autsajderi.

Rusija je odigrala 1:1 sa Poljskom i pobedila 1:0 Bugarsku u prijateljskim utakmicama, dok je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u grupi H na 2. mestu, pobedili su Maltu i Sloveniju, a izgubili su od Slovačke. Teška grupa za njih, jer je u istoj Hrvatska, kao i Slovačka, učesnici EP ove godine, takođe.

Najveći uspeh u istoriji ruskog reprezentativnog fudbala je plasman u četvrtinu finala Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, a postavlja se pitanje da li je isti bio plod sreće, ili dobrih igara, ili čak kombinacija pomenuta dva pojma. Rusija igra u formaciji 3-5-2, koja se u zavisnosti od toga ko je rival, često transformiše i u 4-4-2. Fernandes i Zhirkov će igrati po bokovima uz aut-liniju i predstavljaće vezu između odbrane i napada, a najveći broj lopti treba očekivati kod Dzyuba-e, koji je broj jedan za postizanje golova. U Rusiji igraju skoro svi fudbaleri iz lokalnog prvenstva i dobro im je poznat stadion na kom će igrati, pa im ipak tu treba dati malu prednost. Ipak, treba biti realan i reći da je Belgija poslednja reprezentacije protiv koje bi mogli da traže bodove, iako je daleko od toga da će se predati pre početka susreta.


Iako Belgijancima najverovatnije neće igrati dva vrlo bitna fudbalera iz veznog reda, čiji su primarni zadaci upravo iznošenje lopte i razigravanje napadača, klupa reprezentacije Belgije je jako dugačka i na svakoj poziciji imaju minimalno 2 vrhunska fudbalera. Treba očekivati ofanzivnu igru ove reprezentacije, a od Rusa, koji su pokazali da imaju kvalitet, treba očekivati borbu, ali ukoliko Belgijanci rano dođu do gola, možda možemo očekivati i 2 gola u mreži Rusije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje