subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona: HB Torshavn – Inter Escaldes (najava meča i predlog za klađenje)

Na stadionu „Niko Dovana“ snage će odmeriti HB Torshavn i Inter Escaldes u okviru polufinala preliminarnog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a utakmica je na programu večeras od 20 časova po našem vremenu. U pitanju je stadion kapaciteta 12,040 mesta, koji se nalazi u Draču, u Albaniji.

Prethodnu sezonu, tim sa Farskih Ostrva završio je na 1. mestu sa 69 osvojenih bodova, dok ove sezone zauzimaju 3. mesto na tabeli, daleko su zaostali za Klaksvikom, koji uz utakmicu više ima čak 13 bodova prednosti, pa možemo s pravom reći da teško mogu očekivati kvalifikacija za Ligu šampiona i iduće godine.

Torshavn je ekipa koja se uglavnom sastoji od domaćih fudbalera, njihova tržišna vrednost se procenjuje na oko 2 miliona evra, a pojedinci koji se ističu su centarfor Mikkel Dahl iz Danske (najbolji strelac lige trenutno), domaći golman, Teitur Gestsson, defanzivni vezista Ibrahim Moro koji ima državljanstvo Gane i Togoa, kao i centarfor Adrian Justinussen. Prednost ekipe sa Farskih Ostrva je ta što je njihovo prvenstvo u toku i sigurno su uigrani.

Inter Escaldes je ekipa koja je do svoje prve titule došla u sezoni 2019/20, kada je osvojila ligu i Kup, a i u sezoni 2020/21 došla je do prvog mesta u ligi, te će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Reč je o timu koji vredi nešto manje od 2 miliona evra, sastoji se od španskih fudbalera u najvećem broju, dok su njihovi najkvalitetniji igrači iz zadnje linije terena, a to su Pau Bosch, inače centralni bek, kao i Adrià Gallego, desni bek ekipe. U ekipi imaju i Portugalaca, Čileanaca, Argentinaca, dakle, svih fudbalera koji gaje sličan stil fudbala, sudeći po tome odakle dolaze. Najbolji strelac ekipe iz prošle sezone je Gerard Artigas, koji i ove sezone igra u istom timu, makar u početku sezone, jer mu ugovor ističe krajem juna.

Torshavn je ekipa koja ima više iskustva u evropskim kvalifikacijama, ima više učešća u istim, pa čak i neke pozitivne rezultate (najveći uspeh je pobeda 5:2 protiv ekipe Lincoln Red Imps), dok klub iz Andore ima tek 2 učešća u evropskim kvalifikacijama, i 2 poraza. I ovde očekujemo inicijativu domaćih, da će uspeti da ostanu neporaženi, ali i tvrđi start utakmice uz maksimalno gol u prvom poluvremenu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje