petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrobasket: Crna Gora na smotri umesto Rusije!

Od svih najvećih sportskih organizacija u Evropi, Rusiju iz svojih takmičenja nije izbacila još samo FIBA, ali će i evropski ogranak svetske kuće košarke to uraditi u subotu na Skupštini u Viljnusu.

Kako “Vijesti” saznaju, Takmičarska komisija FIBA Evrope je predložila da se Rusija, zbog rata u Ukrajini i sankcija koje su usledile, isključi iz svih takmičenja, a da “crveni” zauzmu njeno mesto.

Po pravilima, u slučaju da neki tim ne može da nastupi na takmičenju, njegovo jesto zauzima ekipa koja je imala najbolji učinak, a nije se kvalifikovala. S obzirom na to da je tim Boška Radovića jedini sa tri pobede koji je ostao ispod crte, bio je prvi na listi čekanja.

U Viljnusu će u radu Skupštine učestvovati predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković, generalni sekretar Darko Ivanović i direktor reprezentacija Filip Patković.

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih obrta, Radovićev tim će igrati u grupi A u gruzijskom Tbilisiju, a pored domaćina rivali će od 1. do 7. septembra biti i Španija, Turska, Belgija i Bugarska. U nokaut fazu, koja će se igrati u Berlinu, prolaze četiri najbolje selekcije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje