ponedeljak, 15. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Borac svestan svojih kvaliteta želi dobru predstavu u Beogradu

U sklopu 12. runde AdmiralBet ABA lige tim iz grada na Moravi imaće priliku da se sastane sa sastavom koji sa klupe predvodi Dejan Radonjić (nedelja, 18:45).

Nema sumnje, pred ekipom Marka Marinovića je zaista težak ispit. Nije lako izaći na megdan najboljem timu u regionu, lideru jadranske lige. Ali kako je Borac uvek krasila borbenost do samog kraja, ne treba sumnjati da će tako biti i ovog puta.

Strateg Borca Marko Marinović smatra da prethodni period nije bio u dovoljnoj meri uspešan po njegov tim.

„Nisam zadovoljan rezultatima. Imamo četiri pobede, a smatram da smo morali da zabeležimo barem još jednu, ako ne i dve. Nismo uspeli da zadržimo konstantnost, nakon dva trijumfa protiv Krke i Splita doživeli smo poraz od FMP-a. Zbog toga ne mogu da budem zadovoljan učinjenim. Ali idemo dalje. Imamo još 15 kola do kraja sezone, tako da je dovoljno vremena da popravimo utisak“, kazao je Malina.

Doduše, ni raspored ne ide na ruku čačanskoj ekipi.

,,Istina, nama raspored nije naklonjen, ali nikad nije ni bio. Barem ne poslednje dve godine. Ali to ne sme da nam bude alibi. Protiv svakog protivnika moramo da budemo na maksimalnom nivou. Pred svaku utakmicu imamo dovoljno vremena da se pripremimo i odmorimo, jer nismo opterećeni igrama na dva fronta. Naravno, nećemo se predati, to je sigurno”, rekao je Marinović.

Za Crvenu zvezdu mts, čiji je dres svojevremeno nosio, Marinović ima samo reči hvale.

„Predstoji nam utakmica protiv Crvene zvezde, ekipe koja je sastavljena od mnogo dobrih igrača, a vodi je odličan trener Dejan Radonjić. To je tim koji igra najviši rang takmičenja u Evropi, tako da je to podatak koji sam po sebi govori kakav nas izazov očekuje. Crvena zvezda je veliki favorit, u to nema sumnje“, dodao je trener tima iz grada na Moravi.

Ali čačanska ekipa neće otputovati u Beograd sa podignutom belom zastavom!

„Idemo u glavni grad da se prikažemo u što boljem svetlu. Želimo da vidimo da li smo uspeli da popravimo neke stvari koje smo loše radili u prethodnom periodu. Nadam se dobrom odnosu ekipe prema utakmici“, zaključio je Marko Marinović.

Izvor: KK Borac ; Tekst: Nikola Minović

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje