četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Budućnost bez Savovića, Cibosi bez trenera

U okvriu 21. kola regionalne ABA lige od 18h u Zagrebu će se sastati u domu Dražena Petrovića, domaća Cibona i gostujuća Budućnost iz Podgorice.

Budućnost na 5 kola do kraja takmičenja ima šansu da pobedom obezbedi plasman u završni Plejof gde idu 4 najbolje ekipe iz prvenstva. To će se desiti ukoliko danas trijumfuju bilo ojim rezultatom. Međutim, za podgoričane danas neće nastupiti Boris Savović koji možda neće igrati ni sledeću utakmicu zbog bolesti. A takođe, iz istih razloga su upitni Vranješ nije trenirao cijele nedelje, Sead Šehović i Nemanja Gordić.

Boris Savović je drugi najbolji poenter ekipe sa prosekom 10,4 poena po meču. Sead Šehović postiže prosečno 8,5 poena, dok je Gordić propustio dobar deo starta sezone i on je na proseku od 5,1 poen.

Cibona bez perspektivnog mladog igrača Anta Žižića nije ni blizu na istoj razini po kvalitetu, ali tražiće svoje šanse na domaćem parketu. Ali danas ekipu neće moći da predvodi trener Damir Mulaomerović koji je suspendovan zbog verbalnog sukoba sa sudijama nakon meča sa FMP-om. Iako nije igrao prošlu utakmicu protiv Gorice u prvenstvu Hrvatske, treneri će najvjerojatnije moći računati na Nika Slavicu protiv Budućnosti.

U prvom meču sezone u “Morači” Budućnost je slavila 95:79.

Povezani članci

3 Komentari

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje