petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Cedevita prihvata ulogu favorita u derbiju Slovenije

Cedevita Olimpija u nedelju od 17 časova u Novom mestu ulazi u drugi deo regionalne sezone 2021/22. Ljubljančani će u 14. kolu u Domu sportova Leona Štukelja igrati protiv novomeške Krke i pokušati da produže niz uspeha.

Na regionalnoj sceni, novomeški košarkaši su u poslednjem periodu pretrpeli 7 uzastopnih poraza. U 13. kolu Igokea m:tel je u Novom mestu bila bolja od Krke, koja je slavila pobedu sa 72:59. U redovima Krke najbolji strelac bio je Rok Stipčević koji je postigao 12 poena. Stipčević je najefikasniji košarkaš u ovoj sezoni regionalne lige sa prosečno 17,9 poena, 4,0 asistencija i 1,1 ukradenom loptom po utakmici.

Krki mnogo bolje ide u slovenačkom nacionalnom prvenstvu, gde je sa 11 pobeda u 12 mečeva na vrhu liste, a i ovde prvi strelac Novomešana i ujedno Stipčević, koji postiže 21,8 poena po utakmici. Konačno, Krka je u sredu stala na parket i u Laškom pobedila Zlatorog 83:78. Adonis Majkl Tomas se zaustavio na 20 poena.

Cedevita Olimpija u okršaj sa Novomeščanima ulazi na krilima od četiri pobede u poslednjih pet mečeva. Ljubljanski i novomeški klub ove sezone su se susreli dva puta, u utakmici Superkupa Slovenije i samo nekoliko dana kasnije u prvom kolu nove sezone regionalne lige. Izabranici Jurice Golemca bili su uspešniji u oba meča – u Tivoliju je 17. septembra prošle godine bilo 78:71, au Stožicama osam dana kasnije 88:56 u korist zeleno-narandžastih.

IZJAVE PRE UTAKMICE:

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije:
Utakmice sa Krkom u Novom mestu su uvek zahtevne. Novomeščani će svakako pokušati da učine sve da zabeleže pobedu. Igraju veoma organizovano i pametno, fizički i intenzivno. Tim je sastavljen od mešavine mladih i iskusnih igrača i tim je dobro vođen. Moraćemo da pokažemo bolju igru u odbrani nego u prošloj utakmici. Moraćemo da igramo mnogo pametnije ako želimo da se vratimo u Ljubljanu sa nova dva boda. Samo na taj način možemo potvrditi ulogu favorita“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje