četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Cedevita sa pojačanjima dočekuje Zadar

Posle takmičarske pauze koju je doneo prvi ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine, košarkaši Cedevite Olimpije dočekuju u nedelju od 12.00 ekipu Zadra u domaćoj Areni Stožice.

Cedevita Olimpija će se u nedelju domaćim navijačima predstaviti u obnovljenom imidžu. Saigračima su se već pridružili i novi igrači Alen Omić i Jogi Ferel, a Ljubljanu je prošle nedelje napustio reprezentativni centar Žiga Dimec. Zajedno sa ostalim saigračima u nedelju ih čeka ekipa Zadra, koja je pre početka 10. kola zauzela poslednje mesto na tabeli sa jednom pobedom u devet ogleda. Jedini uspeh Zadar je zabeležio u petom kolu, kada je na domaćem parketu savladao Borac, nakon čega je usledila serija od četiri uzastopna poraza u regionalnoj ligi. Prvaci regionalne lige 2003. uspešniji su u hrvatskom državnom prvenstvu, gde su zabeležili osam pobeda u deset mečeva.

Najefikasniji košarkaš Zadra ove regionalne sezone je Džastin Karter, koji u proseku beleži 13,0 poena, 5,0 skokova i 2,6 asistencija po utakmici.

Ljubljanski tim će posle dve nedelje pokušati da se vrati na pobednički kolosek u regionalnom takmičenju. Zmajevi su u devetom kolu izgubili od Mega Mozzart-a rezultatom 75:104. Pre toga, Zeleno-narandžasta trupa zabeležila je tri uzastopne pobede.

Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija:
Prva utakmica je pred nama za dve nedelje, posle ne baš dobrog perioda za nas. Napravili smo neke promene. Dobro smo trenirali bez reprezentacije i novog organizatora igre. Radujemo se Zadru i jedva čekamo da se nedeljni meč pokaže i pokaže da naš imidž u poslednja dva meča nije bio naš. Pred nama svakako nije lako iskušenje. Zadar je dobro vođen, igra košarku veoma brzo i fizički. Moramo da se suprotstavimo rivalima, da igramo jaku odbranu ako želimo da trčimo i da dođemo do lakih koševa da bismo stekli samopouzdanje, kako u igri u odbrani, tako i u napadu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje