četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Crvena Zvezda želi pobedu na zatvaranju

Od 21h u hali Aleksandar Nikolić sastaće se Crvena Zvezda i Budućnost Podgorica. Biće ovo poslednji meč regularnog dela prvenstva ABA lige.


Crvena Zvezda je fenomenalno odigrala prvenstvo gde je pobedila na 24 utakmice, a izgubila samo jednu – od ljutog večitog rivala Partizana. Budućnost je takođe obezbedila Plejof time što je dobila 18 mečeva, a izgubila 7.

U zavisnosti od ishoda današnjeg meča, zavisiće i slika i borba u Plejofu. Ukoliko Zvezda pobedi, igraće protiv Budućnosti u polufinalu, a ukoliko podgoričani pobede, Zvezda ukršta sa Partizanom, a Budućnost sa Cedevitom u polufinalnim mečevima ABA lige koji startuju već sledeće nedelje (u periodu između 18.-20. marta je 1. meč).

Nemanja Dangubić je u procesu vraćanja na poziciju i mesto na kome je bio pre povrede, a to nije lako, Luka Mitrović je osetio bol u Madridu, nisam želeo ništa da rizikujem, situacija je sada mnogo bolja, dok je sa Stefanom Jovićem moramo da razmišljamo sistematično,, trening po trening… Svi ostali su zdravi i spremni za ovu utakmicu“ – izjavio je trener domaći Dejan Radonjić.

Dangubić je u Madridu proveo na parketu 26 minuta.


Podgoričani su pred polazak u Beograd najavili da dolaze da iskoriste poraz Partizana od Igokee, koji je otvorio prostor za Budućnost da eventualnom pobedom danas izbegne Zvezdu i u Plejofu. Međutim, Plavi nisu dobili Crvenu Zvezdu u gostima još od 2009. godine, a pretrpeli su 6 poraza za redom u Beogradu.

U prvoj utakmici ove sezone igranoj 11. decembra, Zvezda je slavila u Morači rezultatom 77-54.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje