četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Da li su prejaki za goste?

U nedelju u 21.00 košarkaši Cedevite Olimpije ugostiće zagrebačku Cibonu na parketu Arene Stožice u 10. kolu ABA lige i zaključiti niz od tri uzastopne domaće utakmice.

Zagrepčani su ove sezone u ABA ligi već odigrali devet mečeva, a u tri slavili pobedu. Tri puta su izgubili u poslednja četiri meča, ali kada su poslednji put kročili na parket u regionalnom takmičenju, pobedili su FMP 93:80 na domaćem parketu. Prošle nedelje Cibona je visoko pobedila Zabok u nacionalnom prvenstvu Hrvatske, sa 82:53. Najefikasniji košarkaš zagrebačkih ‘Vukova’ ove sezone je Filip Bundović, koji u ABA ligi prosečno beleži 12,7 poena i 3,3 skoka po meču.

Zmajevi ulaze u meč nakon pobede u četvrtak protiv Promitheasa u okviru Evrokupa, čime su prvi put u istoriji osigurali mesto među 16 najboljih timova u Evropskom kupu. Motivacije sigurno neće nedostajati za dokazivanje protiv zagrebačke Cibone, a s obzirom na činjenicu da su tri ljubljanska meča već odložena ove sezone zbog infekcija, tim stratega Jurice Golemaca će u sedmoj utakmici loviti šestu pobedu.

IZJAVE PRED UTAKMICOM:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
Cibona je veoma opasan konkurent. Igrači napreduju iz dana u dan. U zagrebačkom timu možemo naći vrlo talentovanog igrača koji bi jednog dana mogao da igra u NBA ligi. U isto vreme, mnogi drugi igrači su vrhunski talenti, a ceo tim je pomešan sa iskusnim igračima. Doveli su i neke nove košarkaše. Ne očekujemo lak rad. Čeka nas teška utakmica. Moraćemo da se potrudimo ako želimo da pobeda ostane kod kuće. “

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje