četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA Info: Mornar Bar – Budućnost Podgorica

Okršaj između Mornara i Budućnosti u okvriu ABA lige odigraće se danas u dvorani „Topolica“ sa početkom od 17 sati. Ovo će biti drugi crnogorski derbi u ABA ligi između ovih rivala,a očekuje se da će dvorana biti ispunjena.

Budućnost se nalazi u seriji od tri vezana trijumfa, a u današnjem duelu biće  lišeni usluga J.R. Reynoldsa (SG 8,1 pt) koji je zbog porodičnih problema otputovao u Ameriku, ali ostatak tima je spreman.

Trener Budućnosti Ilias Zuros izjavio je pred meč: „Mornar je veoma snažna ekipa, posebno kada igra na svom terenu. Imaju veoma dobar napad, lopta ide brzo, postižu mnogo poena, imaju „vruću ruku“, posebno u ovom trenutku. Mi smo mnogo radili ove nedjelje. Samo je JR propustio treninge, iz privatnih razloga je morao u SAD. Verujem da smo se dobro pripremili i nadam se da će moj tim da bude kocentrisan, sa mnogo energije, i da ćemo postići dobar rezultat“.

Mornar dočekuje Budućnost pojačan dvojicom bivših igrača podgoričkog tima Čedomirom Vitkovcem i Anderson Jermaine, ali i hendikepirani zbog povreda Lamont Jonesa (PG 14,1pt) i Octavius Elisa (PF 10,0pt) koje su zadobili protiv Juventusa u Litvaniji.

Trener Mornara Đorđe Pavićević izjavio je pred meč: „Za nas je utakmica protiv Budućnosti kao i svaka druga. U poziciji smo da, ukoliko želimo opstanak u ABA ligi, na svom terenu razmišljamo samo o pobedi, bez obzira na snagu rivala. Znamo da nas očekuje težak i neizvestan meč sa Podgoričanima, ali verujemo u svoje snage i motivisanost ekipe. Mislim da će publika, u svakom slučaju, uživati u obostrano dobroj igri i zanimljivoj utakmici. Nismo imali previše vremena za treninge pred ovaj meč, ali mislim da smo ga dobro iskoristili i da su se novajlije, koliko-toliko, uklopile. Naravo, ne možemo previše očekivati od Vitkovca i Andersona već na debiju, ali sam siguran da će nam biti od velike koristi do kraja sezone u kojoj nam je prioritet svih prioriteta opstanak u ABA ligi.”

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje