subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Krka svesno prepušta ulogu favorita Partizanu

U 18. kolu Admiralbet ABA lige Krka igra kod kuće protiv beogradskog Partizana, koji je trenutno drugoplasirani tim na tabeli sa 13 pobeda i tri poraza. Utakmica se igra u dvorani Leon Štukelj u petak, 28. januara od 17 časova.

Biće to 12. meč ABA lige između dva tima u Novom mestu. Krka je dobila tri, poslednju prošle sezone, kada je pobedila 69-50. Ipak, Partizanu će ovo biti prvo gostovanje pod vođstvom najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića.

Dalibor Damjanović, trener Krke: „Već u petak imamo novi meč sa Partizanom, sa kojim smo izgubili prvi meč na njihovom parketu veoma visoko. Za nas je ovo, uprkos igranju kod kuće, jedna od najlakših utakmica u AdmiralBet ABA ligi, jer je Partizan izraziti favorit u ovom meču. S druge strane, ovo nam je najteži meč ove nedelje, jer će nam to biti četvrti meč u poslednjih osam dana. Moraćemo da budemo jaki, čvrsti, moraćemo da imamo dovoljnu količinu energije. Motivacije nam sigurno neće nedostajati, ovo će nam biti najmanji problem u ovoj utakmici. Nećemo se plašiti protivnika, jer očekujem da budu veoma motivisani posle poraza u poslednjim mečevima od Mege i Turk Telekoma. Njihov veoma iskusni i vrhunski trener Željko Obradović će svakako očekivati reakciju svojih igrača, tako da će moji momci morati da budu spremni da zaista daju maksimum, bez obzira na umor, netreninge, broj mečeva u poslednjih nedelju dana, jer mi mogu očekivati zaista jakog i motivisanog protivnika. Nadam se da ćemo dati sve od sebe da sve u meču bude korektno i želim velikom broju naših navijača da nam pomognu koliko mogu. Naravno, očekujem i veliki broj navijača Partizana. Želim da pružimo dobar otpor, odigramo što bolje, a videćemo kako će biti posle meča.

Leon Stergar, igrač Krke: „Partizan je istaknuti učesnik ABA lige i svih velikih evropskih takmičenja. Oni su veoma dobar tim, sa mnogo kvalitetnih pojedinaca i vrhunskim trenerom, ali ne nameravamo da se predamo na domaćem parketu. Borićemo se, pa pozivamo sve da nas podrže u dvorani Leon Štukelj.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje