petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA liga, predstavljanje timova: Buducnost Voli i Mornar

Kao što smo i najavili, ove nedelje ćemo vam predstaviti svih 12 timova, koji će nastupati u ABA ligi ove sezone. Počećemo od dva tima iz Crne Gore: Buducnost Voli i Mornara iz Bara.

Buducnost Voli je tim iz Podgorice koji mečeve kao domaćin igra u sportskom centru Morača. Sa klupe će ih predvodi Aleksandar Džikić, koji je prošle sezone bio trener Partizana. Tim su tokom leta napustili: Marcus Williams (Sacramento Kings), Owen Klassen (PAOK), Nemanja Vranješ (Mornar), Bojan Subotić (BC Kalev) i Boris Savović (Stelmet Z. Gora), dok su angažovana pet pojačanja: Danilo Nikolić (Bilbao Basket), Kyle Gibson (Gravelines), Kyle Landry (Zenit St.Petersburg), Filip Barović (Telekom Baskets Bonn) i Nikola Ivanović (AEK Athens). Pomenuta pojačanja će uz Petra Popovića i braću Šehović biti okosnica tima u novoj sezoni. Prognoza: Plasman na F4.

KK Mornar iz Bara je mnogo uložio, i iako je sredina tabele realnost, oni se potajno nadaju da mogu do F4. Kao domaćin mečeve igra u sportskom centru Topolica, a trener im je Mihailo Pavićević. Tim su tokom leta napustili: Antabia Waller, Balša i Mihailo Radunović, Čedomir Vitkovac, Lamont Jones, Octavius Ellis, Jermaine Anderson i Cameron Alexander Tatum, dok su angažovana šest pojačanja: Strahinja Mićović (Igokea), Nemanja Vranješ (Budućnost VOLI), Brandis Ross (Beroe), Uroš Luković (Partizan NIS), Karviar Shepherd (TCU), kao i Derek Needham (Reggio Emilia), koji će biti najveća uzdanica Bara u novoj sezoni, a na poziciji pleja će ga menjati iskusni Boris Bakić. Prognoza: Sredina tabele, ali će svakom timu, biti jako teško da pokupi ceo plen, u sportskom centru Topolica.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje