sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA ligaši danas u Evrokupu

Danas će ekipe iz ABA lige odigrati mečeve u Evrokupu. Startovaće prvo ekipa Partizana od 20h koja će ugostiti Lokomotivu Kuban.

Partizan je za sada zabeležio 3 poraza i 1 pobedu (protiv ekipe Bilbao u gostima), dok su Lokosi 100% sa 4 pobede. I u ovom meču je ruska ekipa favorit, jer u ovoj sezoni imaju samo jedan poraz u VTB ligi protiv Unicsa. Sama izjava trenera Partizana pred meč dovoljno govori o ambicijama crno-belih u ovom meču:

Radi se o jako dobroj ekipi, profesionalnoj. Sa velikim budžetom, sa jako dobrim trenerom, Sašom Obradovićem. Oni su po meni ubedljivo najbolji u Evrokupu i biće nam sutra jako teško. Što se tiče Evrope, mi skupljamo iskustvo, da klinci imaju što više minutaže i iskustva za sledeće godine, istakao je Nikolić.


Hrvatski šampion Cedevita gostuje u Francuskoj ekipi Levalloisa. Zagrepčani trenutno imaju 2-2 skor, dok francuzi nemaju pobedu još uvek. Najbolji strelac Levalloisa je Klemen Prepelić sa 18 poena u proseku.

U toj grupi su sve ekipe koje mogu u jednoj utakmici iznenaditi i odigrati odličnu utakmicu. Sigurno da i Levallois ima tu kvalitetu. Imali su nekih problema i ozljede. Ne igraju baš dobro, ali to ne znači da prije ili kasnije neće početi. Moramo biti oprezni. Mi još imamo taj kiks s Torinom kući iz prvog kola, a s druge strane Levallois bi se, ako nas pobijedi, vratio u igru. Bit će to teška utakmica i velika je odgovornost na nama. Moramo sigurno odigrati dobro, biti pametni i ne dopustiti im da se razigraju da dobijemo tu utakmicu„, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Forma Džanan Muse koji pogađa sa pola terena na treningu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje