četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Mornar sa Mozlijem napada Zvezdu

Jedna od ekipa u regionalnoj ligi sa kojom Mornar Barsko zlato ima izrazito negativan skor jeste Crvena Zvezda MTS.

U dosadašnjih 13 duela, računajući i tri utakmice plej-ofa u martu i aprilu 2018, „crveno-beli” vode 11:2. Barani su jedine pobede zabeležili 25. marta 2018, u revanš meču polufinala plej-ofa, 88:84, i 10. februara 2020. kada su u okviru 19. kola ABA lige slavili 71:64, oba puta pred svojim navijačima. Posljedna utakmica u Baru, 24. januara ove godine završena je pobedom Zvezde 86:78.

U odsustvu šefa stručnog štaba Mihaila Pavićevića koji se uspešno oporavlja od bolesti, ekipu će i protiv aktuelnog šampiona AdmiralBet ABA lige, voditi njegov pomoćnik Vaso Milović.

Očekuje nas jako zahtjevna utakmica. Zvezda je ekipa koja igra sjajno na oba fronta. Prije svega treba da odgovorimo na njihovu fizičku igru i na tom planu smo se posebno spremali. Uprkos evidentnih kadrovskih problema koje imamo, pokušaćemo da se pripremimo na najbolji mogući način. Imamo dovoljno vremena za to, za razliku od Zvezde. Tokom utakmice tražićemo šansu da pobijedimo”, naglasio je mladi trener.

Nemanja Gordić ističe da je Zvezda favorit.

Zvezda je u ovom trenutku sigurno favorit broj jedan u ABA ligi. Igraju dosta dobro i u Evroligi i u regionalnoj ligi, izuzev u Laktašima gdje su podbacili. Izgledaju jako dobro. Zna se da je njihov prepoznatljiv stil izuzetno jaka i čvrsta odbrana. Imaju jednu od najboljih odbrana u Evroligi što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i koliko nas težak zadatak očekuje u nedjelju. Na nama je da se spremimo što je bolje moguće i da možda probamo da iskoristimo to što su u petak igrali s Albom u Evroligi. Bitno je da pružimo maksimum, a vidjećemo za kakav će rezultat protiv favorita to biti dovoljno”, kazao je Gordić.

Vil Mozli će debitovati u dresu Mornara Barsko zlato.

S obzirom da sam igrao protiv Crvene zvezde posljednje dvije godine, znam da će to biti fizički naporna utakmica. Neće biti nimalo lako. Moramo da nastupimo spremni i da svi zajedno odigramo na najvećem nivou.”

Nedeljna utakmica Mornar Barsko zlato – Crvena Zvezda MTS, u dvorani „Topolica”, počinje u 17 časova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje