četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Mornar u seriji teških derbija

Košarkaši Mornara do kraja sezone imaju 5 jakih utakmica, a ulog je veliki – Plejof. Prvi je Partizan u Beogradu.

„I na ovo i na ostala gostovanja idemo sa jedinim ciljem – da pobijedimo. U kalkulaciji za plej-of igraju samo pobjede, tako da nemamo drugog izbora“, naglasio je trener Mihailo Pavićević.

On je naglasio da je Partizan „nepravedno u podređenoj ulozi“.

„Partizan je institucija, jedan od najveih klubova sa ovih prostora. Ove godine ta ekipa je bila projektovana za vrh ABA lige. Nije na meni da analiziram šta se sve izdešavalo. Nije ni prvi ni posljednji put da se nekom klubu desi da naiđe rezultatka kriza kao Partizanu ove sezone. Došao je u situaciju da više nije u konkurenciji za plej-of, ali Partizan je Partizan. Sastavljen je od provjerenih, iskusnih igrača koji su prošle godine igrali sjajnu košarku, a to nije bilo davno“, upozorava Pavićević.

„Ne možemo sebe da proglasimo za favorita ali ni za nekog ko je u podređenom položaju kao nekad kad smo odlazili na megdan Partizanu. Kad se igra protiv Zvezde ili Partizana faktor publike je veoma značajan. Ovoga puta te podrške domaćin nema. To je neko olakšanje, ali što se svega ostalog tiče, idemo u goste ekipi koja je, ponavljam, projektovana za vrh ABA lige. Moraćemo da odigramo na visokom nivou u oba pravca ako planiramo da se vratimo kao pobjednici”, kazao je trener Mornara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje