subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Može li Igoeka do iznenađenja?

Nakon 1. utakmice gde je Zvezda razbila otpor Igokee u poslednjoj četvritni, danas od 18:30 u Laktašima igra se utakmica broj 2. Serija se igra na 2 dobijene utakmice.

Dragan Bajić, trener Igokee:

„Očekuje nas druga utakmica plejof-a ABA lige. Analizirajući prvu utakmicu mogu reći da smo nekih 30 minuta igrali dobru košarku, pružili smo čvrst otpor Zvezdi, čak i u nekim momentima bili u rezultatskom plusu, ali olako smo ispustili tu prednost. Ono što me brine to su poslednjih 10 minuta igre, odnosno 6 minuta gdje je bilo plus 6 za Crvenu zvezdu mi smo prestali igrati košarku. Ono što sam primjetio dok smo imali agresivnosti i maksimalno poštovali sve što smo se dogovorili bili smo dobri i bili smo konkurentni, čim smo se povukli i nismo bili dovoljno agresivni to je Zvezda znala da iskoristi i da kazni. Rekao sam i igračima da sam smiren pred ovu polufinalnu seriju, nisam imao pritiska, jedino taj adrenalin koji je u meni htio sam da prenesem na svoje igrače, i rekao sam im u svlačionici da se rijetko kad ukaže prilika da igraš polufinale plejof-a, a ono što sam pokušao da dođe do njihovih glava da ne žele da se zadovolje samim plasmanom,  da nemaju taj voljni momenat i želju da se bore za ulazak u finale i da se bore za trofej. Ponavljam igrali smo dobro 35 minuta i pružili dobar otpor, međutim ostaje za analizu poslednjih 5 minuta. Nevolje u skorije prošlo vrijeme sa povredama Atića, Karmajkla i Klemonsa, samim tim da nisu bili u trenažnom procesu sigurno otežava da ovaj tim bude u dobroj formi. Jedan igrač iz ovog tima kada fali mi imamo problem, to se možda i osjetilo na ovoj utakmici, pokazalo se da možda i nismo u onoj formi u kojoj smo bili tokom većeg dijela sezone. Ja kao trener imam želju da seriju vratim u Beograd, imamo šansu da na domaćem parketu dobijemo Crvenu zvezdu. Mormao biti maksimalno fokusirani na zadatke koje postavimo sebi, koncetracija mora da bude na najvišem nivou i mormao imati više raspoloženih igrača kada je napad u pitanju, u donosu na prvu utakmicu, ako želimo da ostvarimo pobjedu. Nadam se dobroj reakciji, dobroj utakmici i ako nam se ukaže prilika siguran sam da ćemo je znati iskoristiti i seriju vratiti u Beograd.“

Džeki Karmajkl, košarkaš Igokee:

„Veoma sam uzbuđen što imamo priliku da igramo plejof. Prva utakmica je bila teška, igrali smo dobru odbranu do poslednje četvrtine, bili smo mnogo mekši od Crvene zvezde i nismo uspjeli. Nadam se da će ovog puta biti  bolje. Momci su spremni da odbrane domaći teren.“

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde mts:

“Nova utakmica sa Igokeom, jos jedan težak duel pred nama. Igraćemo treću utakmicu u kratkom vremenskom periodu, i svaka je bila teška i rezultatski važna. Sada se već jako dobro poznajemo i znamo šta mozemo da ocekujemo – dobru čvrstu i disciplinovanu ekipu koja iz utakmice u utakmicu potvrdjuje zašto je pravila ovakve rezultate ove sezone. Očekujem fizički zahtevan mec, a u takvoj utakmici moramo da odigramo vrlo čvrsto, skocentrisano svesni da u ovakvim duelima sitnice prave razliku. Tri dana nije veliki period, ali smo učinili sve da osvežimo ekipu i spremni dočekamo ovu utakmicu 65. zvaničnu u ovoj sezoni”.

Dejan Davidovac, igrač Crvene zvezde mts:

“Još jedan duel sa Igokeom, sada se već jako dobro poznajemo i tu nema nekih tajni. Igraju čvrsto, uz puno discipline na terenu. U takvim okolnostima kada se susrećemo ponovo u razmaku od tri dana,a pre toga smo odigrali još jednu vrlo važnu utakmicu u finišu ligaškog dela, znamo da moramo da držimo visok nivo igre i koncentracije na terenu celu utakmicu jer smo videli u prethodnim mečevima da detalji i sitnice prave razliku. Spremili smo se za ovaj meč i očekujem da odigramo čvrsto kako bi došli do rezultata koji želimo.”

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje